עוגת מוצרט היא עוגת שוקולד קלאסית ומרשימה, שכל ביס ממנה הוא סימפוניה של  טעמי שוקולד מתוקים. זוהי עוגה מפנקת ועשירה – שכבות של מוס שוקולד בשמנת ומרנג מתפצפץ, שמוסיף עניין וטעם. לפניכם מתכון מנצח לעוגה האהובה, שמתאימה לאירוע משפחתי, חג, יומולדת או אירוח, וכן למי שנמנעים מגלוטן. את העוגה כדאי להכין ולהרכיב לפחות שעתיים לפני מועד ההגשה, על מנת שניתן יהיה להקפיא אותה ולאפשר לה להתייצב לפני מריחת ציפוי השוקולד הסופי. ההנאה מובטחת.

להכנת העוגה - נדרשת תבנית בקוטר 24 ס"מ.


המצרכים הדרושים:

להכנת בסיס המרנג:


5 חלבונים

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)

1.5 כוסות של אגוזי מלך קלויים וגרוסים, או שילוב של אגוזי מלך ואגוזי לוז.


להכנת מוס השוקולד:

1.5 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38% (360 מ"ל)

150 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר מאיכות טובה


להכנת המוס הלבן:

1.5 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38% (360 מ"ל)

150 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות


לקישוט:

אגוזי לוז גרוסים, חבילת שוקולד מריר או אבקת קקאו

אופן ההכנה:

הכנת המרנג: בקערה נקייה ויבשה מקציפים 5 חלבונים עם הסוכר במהירות בינונית, למשך מספר דקות, עד לקבלת קצף יציב. את כוס הסוכר הסוכר מוסיפים בהדרגה במהלך ההקצפה. בתום ההקצפה מערבבים את אבקת הסוכר עם האגוזים הגרוסים ומקפלים בעדינות לתוך קציפת החלבונים.

על תבנית מכוסה בנייר אפייה מניחים שני רינגים (מסגרות של תבניות) בקוטר 22 ס"מ. מחלקים את קציפת החלבונים לתוך הרינגים, ומשטחים קלות בעזרת מרית. אופים בחום נמוך של 110 מעלות במשך שעתיים לערך, עד שהמרנג יבש. מחלצים את המרנג מן הרינג ומשחררים בעדינות מנייר האפייה.

 

הכנת מוס השוקולד: מביאים לרתיחה עדינה חצי כוס שמנת מתוקה. מניחים את השוקולד הקצוץ (חלב או מריר) בקערה ויוצקים מעליו את השמנת. ממתינים מעט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את תערובת השוקולד והשמנת בניילון נצמד ומקררים במקרר חצי שעה לפחות.

בזמן הקירור, מקציפים את הכוס הנותרת של השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה (הימנעו מהקצפת יתר). מוציאים את תערובת השוקולד מן המקרר, ומקפלים לתוכה את הקצפת.

 

הכנת מוס לבן: חוזרים על התהליך של הכנת המוס, הפעם עם השוקולד הלבן.

הרכבת שכבות העוגה:

בתבנית בקוטר 24 ס"מ מניחים תחתית מרנג. מורחים על התחתית מוס שוקולד חום.

מניחים מעל את דיסקית המרנג השניה, ולוחצים קלות, על מנת לאזן ולדחוף את שכבות המוס עד למסגרת התבנית.

מורחים את המוס הלבן ומחליקים עם מרית.

כעת מומלץ להקפיא את העוגה מכוסה בניילון נצמד למשך שעתיים לפחות על מנת שתתיצב.

לקראת ההגשה יש להוציא את העוגה מן המקפיא ולחלץ אותה מן התבנית.

מעבירים לצלחת הגשה יפה.

תוספות וגיוונים:

לפני ההגשה ניתן לשפוך על העוגה רוטב גנאש שוקולד. להכנת גנאש שוקולד: מרתיחים כוס שמנת מתוקה. שופכים לקערה שבה 100 גרם שוקולד מריר. מחכים דקה ומערבבים. מצננים מעט ומצפים את העוגה. 


לכל אחת משכבות המוס ניתן להוסיף טעמים עדינים – כפית או שתיים של ליקר, גרידת לימון, מעט קפה מומס.

לקישוט - לאחר מריחת הציפוי, ניתן להדק אל דופן העוגה אגוזים קצוצים או אגוזים מקורמלים שבורים לחתיכות קטנות. אפשרויות אחרות לקישוט הן לפזר מעל העוגה תלתלי שוקולד עדינים, לזרות אבקת קקאו ממסננת או לקשט בזילוף פרחי קצפת.

את העוגה ניתן לשמור במקפיא, ולהפשיר במקרר. בקיץ תספיק הפשרה של כשעה, ובחורף כדאי להפשיר כמה שעות לפני ההגשה.

 

מוגש באהבה מאת קייטרינג שף בטבע – קייטרינג חלבי ובשרי לכל סוגי האירועים.

 

בתאבון!