מתכון עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה | השף הלבן

עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה

ללקק את האצבעות

מאת: אורית סנדר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה
המרכיבים ל10 מנות:
לתחתית הפאדג':
  • 300 גרם שוקולד מריר 60%
  • 150 גרם חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 3 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית תמצית רום
הקראנץ' חלבה ופיסטוק:
  • 150 גרם קורנפלקס כשר לפסח
  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
מוס פיסטוק:
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 2-3 כפיות מחית פיסטוק
  • 2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
מוס חלבה:
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס ממרח חלבה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
  • שוקולד מגורד
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת תחתית הפאדג':מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.

  • 02.

    ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.

  • 03.

    מוסיפים לשוקולד את הוניל והרום, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.

  • 04.

    מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות.

  • 05.

    הכנת שכבת קראנץ' חלבה:מועכים בידיים את הקורנפלקס.ממיסים במיקרו את החמאה עם ממרח החלבה

  • 06.

    מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב בידיים.

  • 07.

    שופכים את התערובת על תחתית הפאדג' ומהדקים היטב בידיים.

  • 08.

    הכנת מוס פיסטוק:מערבבים ג'לטין וחלב, מניחים בצד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מחממים את הג'לטין עם החלב 20 שניות במיקרו.

  • 10.

    מוסיפים את מחית הפיסטוק לתערובת הג'לטין.

  • 11.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצף ולהוסיף בעדינות את תערובת הפיסטוק.

  • 12.

    שופכים את המוס על הקראנץ'.מקפיאים שעה.

  • 13.

    הכנת מוס חלבה:מקציפים הכל יחד עד לקרם יציב.לקשט בשוקולד מגורד

הכנת? כאן מדרגים
(164)