עוגת מוס גבינה ותותים בחגיגה של טעמים | השף הלבן

מתכון לעוגת מוס גבינה ותותים בחגיגה של טעמים

הגולשת אולגה ציגנוק משתפת אותנו במתכון לעוגה חגיגית וטעימה לכבוד חג השבועות

מאת: אולגה ציגנוק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת מוס גבינה ותותים בחגיגה של טעמים
המרכיבים ל12-14 מנות:
בסיס:
  • פירורי ביסקוויטים, 300 גרם
  • חמאה, 100 גרם, מומסת
גבינה:
  • שמנת עמידה להקצפה 38%, 500 מ"ל
  • גבינה לבנה 9%, 500 גרם
  • סוכר, 2/3 כוס
  • ג'לטין, 28 גרם
  • חלב 3%, 1/3 כוס
  • יופלה 3%, 1 גביע
  • לימון, 3 כפות של מיץ + קליפה
  • תותים, 600 גרם
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים על התבנית.

  • 02.

    ג'לטין שמים בחלב חם (לא רותח!) ל-20 דקות

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר

  • 04.

    מקציפים גבינה עם סוכר, לימון, ויופלה.

  • 05.

    מערבבים בין שמנת מתוקה למלית גבינה ומקפיצים יטב. (עוגה צריכה להיות דומה למוס (אוורירית)

  • 06.

    מחממים ג'לטין (לא לרתיחה), מקררים כמה דקות ומוסיפים למלית גבינה.

  • 07.

    חותכים תותים ושמים 1/2 על בסיס של תבנית.

  • 08.

    מעבירים לתוך תבנית, מוסיפים מעל תותים. שמים למקרר לפחות ל-6 שעות.

הכנת? כאן מדרגים
(155)