עוגת יוגורט, שקדים ופירות יער | השף הלבן

עוגת יוגורט, שקדים ופירות יער בחמש דקות עבודה (ללא גלוטן)

עוגה קלה להכנה, ללא שימוש במיקסר, וטעימה מאוד.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת יוגורט, שקדים ופירות יער בחמש דקות עבודה (ללא גלוטן)
  • 90 גרם חמאת תנובה
  • 130 גרם (1/2 כוס ועוד 2-3 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עזים תנובה
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
  • 50 גרם (5 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 50 גרם (5 כפות שטוחות) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 60 גרם (1/2 כוס) פירות יער מוקפאים (למשל: אוכמניות / דומדמניות / פטל)
  • אפשרות לעיטור אחרי האפייה: אבקת סוכר
גודל תבנית: לתבנית אינגליש קייק באורך 27-30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    שימו לב לטמפ' האפייה הנמוכה יחסית. אין צורך להפשיר את הפירות מבעוד מועד: מכניסים את פירות היער לעוגה כשהם קפואים. משך האפייה מותאם לתבנית באורך 30 ס"מ. לחילוץ קל של העוגה אחרי צינון יסודי מומלץ לבזוק מעט שקדים מולבנים טחונים אחרי שימון התבנית – ולנער עודפים מעל הכיור.

  • 02.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.

  • 03.

    שמים חמאה בקערית, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים, מערבבים בכפית. אם החמאה לא נמסה, מחממים שוב במיקרו למשך 10-15 שניות. היזהרו שלא לשרוף את החמאה.

  • 04.

    בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר במטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים יוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים לאיחוד.

  • 07.

    בקערה קטנה מערבבים שקדים מולבנים טחונים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת הביצים וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 08.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית, מפזרים מחצית מפירות היער הקפואים (לא מערבבים), יוצקים את המחצית השנייה של העיסה, מפזרים את יתרת פירות היער (לא מערבבים), מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד שסכין חדה הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים-שלוש, אם רוצים מעטרים באבקת סוכר – ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)