מתכון עוגת יוגורט שזיפים | השף הלבן

עוגת יוגורט שזיפים

עוגת יוגורט שזיפים, קלילה, מושלמת ליד קפה.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת יוגורט שזיפים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לתבנית מלבנית 20X30:
  • 8-10 שזיפים, ללא הגרעין וחתוכים לרבעים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כוס סוכר
  • 175 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות יוגורט "תנובה"
  • אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20/30 ס"מ בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח התופח ואבקת האפיה ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.

  • 04.

    מוסיפים את תמצית הוניל, קליפת הלימון והיוגורט ומערבלים היטב.

  • 05.

    מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית האפיה. מסדרים מעל שכבה אחידה של השזיפים ולוחצים קלות.

  • 07.

    אופים בתנור 35-40 דקות, או עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר מעט.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מפדרים באבקת סוכר ופורסים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(279)