עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים | השף הלבן

עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים

עוגה בחושה קלה להכנה, בלי מיקסר, וטעימה מאוד. במקום אגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי מלך או אגוזי לוז או פיסטוקים טבעיים קצוצים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים
המרכיבים ל8 מנות:
  • 165 גרם חמאה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 180 גרם (כוס פחות 1-2 כפות) סוכר
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עזים תנובה
  • 180 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • לתוספת במרכז העוגה:
  • 40-45 גרם (1/3-1/2 כוס) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים דק-בינוני
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש במעט חמאה מומסת.

  • 02.

    ממסים חמאה: שמים בקערית חסינת-חום. אם היא קרה מכניסים למיקרוגל, מפעילים ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים. אם החמאה לא נמסה, מפעילים ל-20 שניות נוספות. אם החמאה רכה, 20 שניות יספיקו. הזהרו שלא לשרפה. מוציאים ושמים בצד.

  • 03.

    בקערה בינונית טורפים ביצים, חלמון וסוכר בעזרת מטרף ידני עד להיטמעות הסוכר והשגת מעט נפח.

  • 04.

    מוסיפים יוגורט עזים וטורפים לאיחוד.

  • 05.

    מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה השנייה וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    בקערית קטנה מערבבים סוכר דמררה, קינמון ואגוזים קצוצים.

  • 08.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת ומיישרים. מפזרים את תערובת האגוזים, יוצקים את המחצית השניה של העיסה ומיישרים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 34-37 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. אם         רוצים, מעטרים באבקת סוכר.(אפשר להקפיא).

    טיימר מופעל
    00:37:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)