מתכון עוגת היער השחור עם דובדבנים | השף הלבן

עוגת היער השחור עם דובדבנים

העוגה הקלאסית, למי שמתחשק לו להשקיע

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת היער השחור
  • למסת השוקולד:
  • 8 חלמונים
  • 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 8 חלבונים
  • 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות פחות 1/2 כף)
  • 120 גרם חמאה מומסת קרה
  • 100 גרם קמח (3/4 כוס)
  • 65 גרם קקאו (1/3 כוס)
  • 3 גרם אבקת אפיה (כפית)
  • לקצפת:
  • 300 מ"ל שמת מתוקה (1/4 1 כוסות)
  • 70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • כף אבקת פודינג וניל
  • לדובדבנים:
  • קופסאת דובדבנים משומרים (600 גרם כולל הנוזל)
  • 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
  • כף מים
  • לקישוט:
  • שוקולד מריר מגורר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    בקערה בינונית מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפייה ביחד ומניחים בצד.

  • 03.

    בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים וה-80 גרם סוכר ביחד עד לקבלת תערובת תפוחה (בערך כ-5 דקות), בסוף ההקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד כדקה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    לאחר סיום ההקצפה מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.

  • 05.

    מנקים את הקערה ממים ושומנים ומקציפים את החלבונים עם 250 גרם הסוכר הנותר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.

  • 06.

    מקפלים את החלבונים לחלמונים ולבסוף מוסיפים את תערובת היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה ומקפלים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.

  • 07.

    מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-35-40 דקות עד שהטורט יבש ויציב (הוא יהיה יבש מבחוץ אבל עסיסי מבפנים).לאחר סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה לפחות שעה וממשיכים לקרר לכ-12 שעות במקרר, ניתן גם לתת לעוגה להתקרר בטמפ' החדר כשעה ורק אז לחתוך ולמלא.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    בסיר בינוני מבשלים את הנוזל של הדובדבנים עד לרתיחה.

  • 09.

    פותחים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.

  • 10.

    ברגע שהנוזל רתח מעבירים אליו את בלילת הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה (זהירות לא לשרוף את הנוזל).

  • 11.

    לאחר שהוא הסמיך, מורידים מן האש ומוסיפים אליו את הדובדבנים ומניחים בצק לקירור.

  • 12.

    לקערת המיקסר מכניסים את כל חומרי הקצפת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 13.

    מוציאים את העוגה מן המקרר וחותכים ל-2 שכבות.על השכבה הראשונה נמרח מחצית מן הקצפת ומעל נפזר את הדובדבנים ונסגור עם השכבה השניה של העוגה.חוזרים על הפעולה שוב ולסיום מקשטים עם השוקולד המגורר.שומרים בקירור עד ל-5 ימים.בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2847)