עוגת "דבש" טבעונית – קלה להכנה לראש השנה | השף הלבן

עוגת "דבש" טבעונית

עוגת "דבש" בלי דבש! עוגה טעימה וקלה להכנה לראש השנה, אוורירית ונימוחה בזכות השימוש במעדן סויה BIO תנובה.

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1/2 כוס סילאן טבעי
  • 1/2 כוס שמן
  • 230 גרם רסק תפוחים
  • אבקת סוכר לקישוט מעל
  • 2 כוסות קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3/4 כוס סוכר
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

        מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית קוגלהוף משומנת.

  • 02.

        בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים- קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר, קינמון וקורט מלח.

  • 03.

        בקערה נפרדת מניחים את המרכיבים הרטובים- מעדני סויה BIO בטעם טבעי, סילאן, שמן ורסק תפוחים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

        שופכים את תערובת המרכיבים הרטובים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף עד שכל המרכיבים היבשים נטמעים לתערובת חלקה.

  • 05.

        מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וספוגית למגע. מצננים לפני שהופכים את העוגה על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:30:00

הידעת?

אם יש קינוח אחד שמיד גורמת לישראלים לחשוב על ראש השנה, הוא ללא ספק עוגת דבש. על אף שהיא קינוח חובה לראש השנה, זה לא אמור שהיא אפשר לאכול אותה בשאר השנה. בנוסף, אף אחד לא אמר שהיא לא יכולה להיות טבעונית. אז אם חשקה נפשכם בעוגת דבש מתוקה ומפנקת אך טבעונית, כל מה שאנחנו צריכים זה מתכון פשוט ומנצח. עוגת "דבש" בלי דבש! עוגה טעימה וקלה להכנה לראש השנה, אוורירית ונימוחה בזכות השימוש במעדן סויה BIO תנובה. אין סיבה שטבעונים לא יוכלו ליהנות כמו כולם בראש השנה הקרוב.

הכנת? כאן מדרגים
(7)