מתכון עוגת גזר עם טחינה גולמית | השף הלבן

עוגת גזר עם טחינה גולמית

עוגה בחושה המשלבת בין גזר לטחינה גולמית ושקדים, בציפוי קצפת ומרציפן, מנה אחרונה בגרסה בריאה יחסית

מאת: חבי מימון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גזר
המרכיבים ל12 פרוסות/תבנית עגולה 26:
לעוגה:
  • 5 גזרים גדולים מגורדים
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא תופח
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת של תנובה
  • 50 גרם שקדים שבורים
  • אחת וחצי כוסות סוכר חום
  • כפית קינמון
  • חצי כפית אבקת אפייה
לקישוט:
  • 2 גביעי גבינת נפוליאון של תנובה
  • חבילה וחצי אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • מרציפן ירוק וכתום
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את הגזר, קמח, סוכר, ביצים ושמן יחד עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 02.

    מוסיפים את אבקת האפייה, קינמון, שקדים וטחינה גולמית וממשיכים לערבב.

  • 03.

    את התערובת הזו שמים בתבנית עגולה 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 45-50 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    לציפוי:מקציפים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף אחיד. טועמים, במידה והקצף לא מתוק מספיק אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר.

  • 05.

    לקישוט:מעצבים את המרציפן לגזרים, הופכים לנחש ולפסים, נעזרים בקיסם או שיפוד עושים חור למעלה ואת המרציפן הירוק שמים בחור כמו עלים.

הכנת? כאן מדרגים
(68)