עוגת גזר עם טחינה גולמית
עוגה בחושה המשלבת בין גזר לטחינה גולמית ושקדים, בציפוי קצפת ומרציפן, מנה אחרונה בגרסה בריאה יחסית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 פרוסות/תבנית עגולה 26:
לעוגה:
- 5 גזרים גדולים מגורדים
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1 כוס קמח מלא תופח
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה מומסת של תנובה
- 50 גרם שקדים שבורים
- אחת וחצי כוסות סוכר חום
- כפית קינמון
- חצי כפית אבקת אפייה
לקישוט:
- 2 גביעי גבינת נפוליאון של תנובה
- חבילה וחצי אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- מרציפן ירוק וכתום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הגזר, קמח, סוכר, ביצים ושמן יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
-
02.
מוסיפים את אבקת האפייה, קינמון, שקדים וטחינה גולמית וממשיכים לערבב.
-
03.
את התערובת הזו שמים בתבנית עגולה 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 45-50 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
לציפוי:מקציפים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף אחיד. טועמים, במידה והקצף לא מתוק מספיק אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר.
-
05.
לקישוט:מעצבים את המרציפן לגזרים, הופכים לנחש ולפסים, נעזרים בקיסם או שיפוד עושים חור למעלה ואת המרציפן הירוק שמים בחור כמו עלים.
הכנת? כאן מדרגים