עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה במתכון קלאסי ופשוט טעים! מנה אחרונה נהדרת לארוחת חג שבועות
- 6 חלמוני ביצה
- 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 6 חלבוני ביצה
- 1 ו-1/2 כוס סוכר
- 150 גרם פירורי עוגיות
- 60 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 גביעי שמנת חמוצה 15% תנובה
- 2 כפות סוכר
-
01.
לילה לפני הכנת העוגה, יש להניח את הגבינה בתוך בד חיתול במקרר עד שהנוזלים ייצאו.
-
02.
במעבד מזון לטחון את פירורי העוגיות החמאה והקקאו.
-
03.
לפזר ולהדק היטב את הפירורים לתחתית תבנית מספר 28, ולהכניס למקרר עד המשך תהליך.
-
04.
בקערת מיקסר לערבב את החלמונים עם הגבינה, קורנפלור, אינסטנט פודינג, הסוכר וניל וכוס הסוכר.
-
05.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את 1/2 כוס הסוכר, עד שמתקבלת תערובת יציבה אך רכה. לקפל בין שני התערובות. למזוג את תוכן התערובת לתבנית העוגה.את תבנית העוגה מלמטה יש לעטוף בנייר כסף ולהניח מעל תבנית אפייה בה יש מים חמים.
-
06.
להכניס את התבנית אפייה לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ל15 דקות ראשונות. להוריד לחום של 165 מעלות ל40-50 דקות עד שסכין המוחדרת לעוגה יוצאת נקייה.
טיימר מופעל
-
07.
לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר ולשפוך מעל העוגה החמה, להחזיר לתנור. אחרי 10 דקות, לסגור את התנור, ולתת לעוגה להתקרר בתנור החם.
טיימר מופעל
-
08.
מומלץ לתת לעוגה לנוח במקרר 24 שעות במקרר לפני הגשה.