עוגת גבינה עם קדאיף ושוקולד לבן משגעת ומוצלחת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם קדאיף ושוקולד לבן

עוגת גבינה עשירה ואוורירית עם ניגודיות מרקמים מעניינת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם קדאיף ושוקולד לבן
המרכיבים ל12 מנות:
לסירופ סוכר:
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) מים
  • 3 טיפות תמצית מי זאהר (מי פריחת הדרים)
לבסיס קדאיף:
  • 250 גרם אטריות קדאיף מופשרות
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה מומסת
  • 5 טיפות מי זאהר (מי פריחת הדרים)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
למלית גבינה:
  • 1 שקית (14 גרם) אבקת ג’לטין
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים מי זאהר ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מכינים את בסיסי הקדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    מפרידים מעט בין אטריות הקדאיף. מוסיפים חמאה מומסת, מי זאהר וסוכר ומערבבים עד שהאטריות מצופות היטב בחמאה וסוכר.

  • 04.

    מחלקים את תערובת הקדאיף בין שתי תבניות בקוטר 24 ס"מ ומהדקים לתחתית.

  • 05.

    אופים 15 דקות עד הזהבה ויוצקים מייד את הסירופ הקר. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מכינים מוס גבינה ושוקולד: שמים ג’לטין בקערית, מוסיפים מים ומניחים לכמה דקות עד שגרגרי הג’לטין סופחים את המים. ממיסים 10 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב.

  • 07.

    מחממים חלב, שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הג’לטין ומערבבים היטב. מצננים לטמפ’ החדר.

  • 08.

    מערבלים גבינות וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת.

  • 09.

    מקציפים בקערת מיקסר נקייה שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה והשוקולד.

  • 10.

    מרכיבים את העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על אחד מבסיסי הקדאיף ומקפיאים 30 דקות להתייצבות. מניחים את הבסיס השני מעל ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. לעוגה עם דפנות חלקות לפני שיוצקים את תערובת הגבינה (שלב 10) מרפדים את דפנות התבנית בשקף אפייה (להשיג בחנויות המתמחות). לפני ההגשה מסירים את השקף. כדי שיהיה נוח לפרוס מפוררים את ציפוי הקדאיף לפירורים גסים ומפזרים על פני העוגה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(445)