עוגת גבינה בגרסה הקלה - עוגת בישקוטי עם נגיעות קפה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בגרסה הקלה

עוגת גבינה מפנקת בגרסה הקלה

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בגרסה הקלה
המרכיבים ל15 מנות:
לקרם גבינה-וניל:
  • 2 כוסות חלב 3% שומן (480 מ"ל)
  • ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל צרפתי (120 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
לבישקוטים:
  • 25 בישקוטים ("לשונות חתול") לקישוט מסביב לעוגה
  • 20 בישקוטים, בנוסף- לשכבות העוגה
  • 1כוס נס קפה ואו/ אספרסו חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)
לקישוט:
  • 4 קוביות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
  • תותים טריים חצויים
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מקצרים בסכין 1 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (משתדלים לחתוך ישר). מרכיבים את העוגה :

  • 04.

    טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.

  • 05.

    משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם מגוררים מעל שוקולד מריר מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה/אספרסו.

  • 06.

    מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות להתייצבות.

  • 07.

    מגוררים את השוקולד הנותר מעל העוגה.

  • 08.

    מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.

  • 09.

    מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית קושרים בסרט ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.

הכנת? כאן מדרגים
(64)