עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי

עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי. אידיאלית לחג השבועות, לאירוח אלגנטי ולחובבי עוגות גבינה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 2 שמנת מתוקה השף הלבן
  • כף וחצי אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • כף וחצי סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מפרידים חלמונים וחלבונים.

  • 03.

    מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

  • 04.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הקמח, 1/2 כוס סוכר, ותמצית הווניל לתערובת חלקה.

  • 05.

    יוצקים את הקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות, בצורת עטיפה לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.

  • 07.

     מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות ,עד שהעוגה שחומה, תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (במהלך הצינון העוגה יורדת).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

     הכנת הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, הסוכר והפודינג. כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הקרם על העוגה. מקשטים בדובדובנים או בתות שדה.

הכנת? כאן מדרגים
(102)