עוגת גבינה אוראו ובראוניז – קינוח משפחתי מושלם | השף הלבן

עוגת גבינה אוראו ובראוניז

עוגה שמשלבת בין 3 טעמים אהובים: גבינה, אוראו ובראוניז. מתכון של רחלי קרוט לחג השבועות הקרוב שגם הילדים וגם המבוגרים לא יצליחו לעמוד בפניו.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה אוראו ובראוניז
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל10-12:
לבראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 140 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות (25 גרם) קקאו איכותי
  • 6-4 עוגיות אוראו שבורות
למוס השוקולד:
  • 325 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לעוגת הגבינה:
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • 14-16 עוגיות אוראו
לשכבת הטראפלס שוקולד:
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 20 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
גודל תבנית: תבנית בקוטר 22-24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים שוקולד וחמאה בבאן מרי או במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את הסוכר וטורפים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים לאחר כל הוספה לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבלילה. מוסיפים את שברי האוראו, מערבבים ויוצקים לתבנית. אופים 25 דקות, מצננים 10 דקות ומעבירים למקרר. 

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

      מוס השוקולד: ממיסים שוקולד מריר ו-1/2 מיכל שמנת בבאן מרי או במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. שמים בקערת המערבל את יתרת השמנת ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד ומקפלים למוס חלק. מעבירים לתבנית הבראוניז, מיישרים ומעבירים למקפיא ל-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

      מוס הגבינה: ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ו-1/2 מיכל שמנת ומערבבים לקרם חלק. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את אבקת הפודינג וטורפים קלות. מוסיפים את הגבינות וטורפים עד שהבלילה חלקה. שמים בקערת המערבל עם וו ההקצפה את יתרת השמנת ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת בהדרגה לקערת הגבינה-שוקולד ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.

  • 04.

      יוצקים 1/2 מבלילת הגבינה-שוקולד על המוס הקפוא, מניחים את עוגיות האוראו, יוצקים את יתרת הבלילה, מיישרים ומעבירים למקפיא ל-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    טראפלס השוקולד: בסיר או במיקרו מביאים את השמנת לרתיחה, מצרפים שוקולד ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים. יוצקים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא לשעתיים לפחות (עד 4 ימים). לפני ההגשה מפרידים בעדינות, בסכין טבולה במים רותחים, את שולי העוגה מהתבנית, מעבירים למקרר לכ-30 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)