מתכון עוגת בננות בציפוי גנאש | השף הלבן

עוגת בננות בציפוי גנאש שוקולד

מתכון פשוט ומהיר הכנה לעוגת בננות טעימה בציפוי גנאש שוקולד

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת בננות
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי
המרכיבים ל12 מנות/ 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ:
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2.5 כוסות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 200 מ"ל יוגורט ביו תנובה
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוס מחית בננות בשלות
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה 38% תנובה
  • 20 גרם חמאת תנובה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את כל מרכיבי העוגה עד קבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    משמנים ומקמחיםאת תבניות העוגה, שופכיםאת הבלילה פנימה ומיישרים את התערובת לגובה אחיד.

  • 03.

    אופיםכ-55 דקות על חום של 160 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 04.

    מצננים. הכנת הציפוי:

  • 05.

    בקערה עמוקה, שוברחםאת השוקולד לקוביות.

  • 06.

    מחממיםאת השמנת עד רתיחה ושופכיםלתוך קערת השוקולד.

  • 07.

    מחכיםמספר דקות ומערבביםהיטב, עד קבלת תערובת אחידה.

  • 08.

    מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד תערובת חלקה ומבריקה.

  • 09.

    מחכים כ-15 דקות שתערובת השוקולד תתמצק מעטושופכים מעל העוגה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מקשטים בקוקוס טחון.

הכנת? כאן מדרגים
(1022)