מתכון עוגת בננות ושמנת חמוצה | השף הלבן

עוגת בננות ושמנת חמוצה

מה עושים עם הבננות הבשלות בבית? עוגה! מתכון מהיר הכנה לעוגת בננות ושמנת חמוצה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת בננות ושמנת חמוצה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
  • 1.5 כוסות (180 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר דמררה או לבן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף רום
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • 2 בננות בשלות ביותר, מעוכות
  • 1 בננה בשלה, פרוסה לעיגולים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.

  • 04.

    מוסיפים וניל, רום ושמנת חמוצה ומערבלים.

  • 05.

    מקפלים את תערובת הקמח היבשה לתוך הבלילה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יותר.

  • 06.

    מוסיפים את הבננות המעוכות והפרוסות ומערבבים.

  • 07.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, או עד שקיסם שמחדירים במרכז העוגה יוצא יבש.

  • 08.

    מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    25pt">

  • 10.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לעוגת בננות ובוטנים בקרמל

הכנת? כאן מדרגים
(900)