עוגיות שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וצימוקים בזיגוג שוקולד | השף הלבן

עוגיות שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וצימוקים בזיגוג פסי שוקולד

עוגיות קלות להכנה המשלבות בין פריכותו של הקוואקר לטעמו העשיר של השוקולד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וצימוקים בזיגוג פסי שוקולד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל20-25 עוגיות:
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ 2 כוסות שיבולת שועל
  • ¾ כוס צימוקים
  • 50 גרם שוקולד מריר (או שוקולד צ'יפס), קצוץ
לזיגוג:
  • 50 גרם שוקולד מריר (או שוקולדצ'יפס), קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבלים.

  • 04.

    מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ותוך כדי ערבול מוסיפים את תערובת הקמח, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים את שיבולת השועל לתערובת. מוסיפים את הצימוקים ושבבי השוקולד ומערבבים רק לתערובת אחידה.

  • 05.

    בעזרת כף, 'מפילים' תלוליות של הבצק לתבנית ומשאירים בינהן רווח היקפי של 5 "מ. אופים בתנור עד ששולי העוגיות מזהיבות, כ- 10 דקות. מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמעבירים אותן לתינון מלא על גבי רשת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    להכנת ציפוי השוקולד,ממיסים את שבבי השוקולד במיקרוגל או בסיר אידוי כפול. בעזרת כף מזליפים פסים על גבי העוגיות. מניחים לשוקולד להתקרר ולהתקשות לפני ההגשה. את העוגיות יש לאחסן בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(355)