מתכון עוגיות קצ’קבל וזיתים | השף הלבן

עוגיות קצ’קבל וזיתים

עוגיות גבינה טעימות ומיוחדות שלא תפסיקו לאכול

מאת: ניר צוק
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות קצ’קבל וזיתים
המרכיבים למנות 30:
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 ביצה
  • 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 300 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, מלח ופלפל. מערבלים קלות.

  • 02.

    מוסיפים את הביצה, השמנת והחמאה ומערבלים עד לקבלת בצק.

  • 03.

    מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.

  • 04.

    חותכים בצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית ומצננים.

  • 05.

    מגררים את הקצ’קבל, מוסיפים זיתים קצוצים גס ובצל מטוגן.

  • 06.

    מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעלה דק ככל האפשר.

  • 07.

    שוטחים את תערובת הגבינה על חצי מכמות הבצק. מקפלים לשניים (בעזרת הנייר את החצי הריק על החצי המלא) ומעבירים לתבנית.

  • 08.

    מהדקים בעדינות בעזרת מערוך וחותכים את הבצק למעוינים בגודל 5X5 ס"מ.

  • 09.

    לפני האפיה מברישים בביצה וזורים שומשום.

  • 10.

    אופים כ-40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 11.

    מצננים ומפרידים את העוגיות.

הכנת? כאן מדרגים
(96)