עוגיות מקרון – קינוח צבעוני ושמח | השף הלבן

עוגיות מקרון

עוגיות מקרון, עוגיות יפיפיות לכל ארוח וחגיגה

מאת: שירן ג'אן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגיות מקרון
המרכיבים ל50:
למילוי שוקולד לבן:
  • 175 גרם שוקולד לבן
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
למילוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה
לעוגיות:
  • 3 חלבונים (של ביצה בגודל L)
  • 7 כפות סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (חבילה+כף וחצי בערך)
  • כפית קקאו (אם רוצים מקרונים חומים)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מומלץ להתחיל בהכנת המילוי משום שהוא צריך להיות במקרר לפחות שעתיים.

  • 02.

    הכנת המילוי: מחממים שמנת על הגז עד לסף רתיחה, מוריזים מהאש ושופכים אותה לקערה שבה נמצאים השוקולד והחמאה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מצננים ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.

  • 03.

    הכנת העוגיות:

  • 04.

    יש לחמם תנור ל-200 מעלות.

  • 05.

    מפרידים ביצים (חשוב שלא יהיו טיפות חלמון בקערת החלבונים!!!) ואת החלבונים שמים בקערת המיקסר.

  • 06.

    מקציפים במהירית בינונית ומוסיפים 2 כפות סוכר לבן עד לקבלת קצף לבן וגלי (לא יציב).

  • 07.

    מעבירים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 5 כפות סוכר לבן עד שמתקבל קצב לבן מבריק ויציב.

  • 08.

    מוציאים את הקערה ומהמיקסר.

  • 09.

    בעזרת מסננת (לא נפה) מעבירים את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים לקערה (חייב לעבור סינון-לא לדלג על שלב זה!)

  • 10.

    בעזרת לקקן, מערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה (ולא נוזלית מדי).

  • 11.

    מעבירים מחצית מהכמות לשק הזילוף עם צנתר רגיל (או פשוט לגזור את קצה שקית הזילוף).

  • 12.

    מתחילים לזלף ע"ג תבנית עם נייר אפיה עיגולים בקוטר 3 ס"מ (זה מתפשט מעט באפיה).

  • 13.

    לחצי השני ניתן להוסיף רבע כפית קקאו במידה ורוצים מקרונים חומים, במידה ולא, מעבירים את החלק השני לשיקת הזילוף וחוזרים על הפעולה.

  • 14.

    יש להכניס לאפיה כל תבנית בנפרד (יוצא כ3 תבניות) ל4 דקות בדיוק (שימו טיימר!) ואז מסובבים את התבנית ואופים למשך עוד 4 דקות. העוגיות צריכות להיות מעט זהובות (ממש מעט) ויציבות למגע.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 15.

    הרכבת העוגיות:

  • 16.

    ניתן למלא את "הסנדוויץ" בשוקולד שהמסנו וקיררנו או ע"י שק זילוף או ע"י כפית/סכין למריחה בנדיבות!- לנוחיותכם!

  • 17.

    יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בקירור. ככל שהן יותר זמן בקירור הן יותר טעימות.

  • 18.

    *העוגיות הללו הן עוגיות יפיפיות, בעיקר כשהן צבועות בצבע מאכל. עדיף לוותר על מנת צבע מאכל מיותרת, אבל מי שבכל זאת מעוניין לעשונות מקרונים צבעוניים-יש להשתמש בצבע מאכל ג'ל בלבד.

הכנת? כאן מדרגים
(141)