מתכון עוגיות טחינה ושומשום | השף הלבן

עוגיות טחינה ושומשום

העוגיות הכי ישראליות שיש! בואו להתמכר

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות טחינה ושומשום
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל35 יחידות:
לעוגיות:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
לציפוי:
  • 50-60 גרם שומשום
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים פנימה מים וטחינה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.

  • 04.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים לבצק אחיד.

  • 05.

    יוצקים עיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומגלגלים בשומשום.

  • 06.

    מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 07.

    אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ונסדקות מעט.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1369)