מתכון קראמבל שזיפים | השף הלבן

קראמבל שזיפים

חגיגה של פירות קיץ עם קראמבל חמאתי וקצפת מתוקה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קראמבל שזיפים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל8 מנות:
  • 500 גרם שזיפים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית קמח
לתערובת הפירורית:
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.

  • 03.

    בקערה, מניחים את השזיפים, הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון והקמח ומערבבים היטב לכיסוי. מעבירים את התערובת לתבנית.

  • 04.

    להכנת הקראמבל, מניחים בקערה את הסוכר, הקמח ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים עם קצות האצבעות לתערובת פרורית.

  • 05.

    מפזרים את התערובת הפירורית מעל השזיפים ומהדקים.

  • 06.

    אופים בתנור כ- 35 דקות עד שהשזיפים מבעבעים והקראמבל מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.

  • 08.

    מגישים את הקראמבל חם בתוספת הקצפת.

הכנת? כאן מדרגים
(205)