פרוסות קפוצ'ינו | השף הלבן

פרוסות קפוצ'ינו

תראו כמה קל לשדרג – ציפוי חמצמץ-מתוק הופך עוגת קפה בחושה פשוטה לעוגת קרם נהדרת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פרוסות קפוצ'ינו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
  • 1 כפית אבקת קקאו
  • 2 כפות קפה נמס (גבישים/אבקה)
  • 2 כפות מים חמים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות, אפשר קנולה)
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • ⅞1 כוס (235 גרם; 2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½1 גביעים (300 גרם) קרם פרש "השף הלבן" או שמנת חמוצה "תנובה"
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מעט קפה שחור טחון לעיטור
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות בתוכנית טורבו; 180 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. שמים קקאו וקפה נמס בכוס, מוסיפים מים חמים ומערבבים עד להמסה.

  • 02.

    מערבלים יחד חמאה, סוכר וסוכר וניל במשך 2 דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים ביצים, קמח מנופה עם אבקת אפייה ועם מלח ואת תערובת הקפה והקקאו. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במשך 35 דקות או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים חצי שעה. הופכים את העוגה על מגש, מסירים את נייר האפייה והופכים שוב על רשת להשלמת הצינון.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 04.

    טורפים את הקרם פרש עם אבקת הסוכר ומורחים על העוגה. מחליקים את פני הקרם ויוצרים דוגמת עיטור מחורצת בעזרת קלף משונן או בשיני מזלג. מקררים במשך שעתיים לפחות (במהלך הקירור העוגה סופגת לתוכה עודפי נוזלים מהקרם והציפוי מתייצב). לפני ההגשה חותכים לפרוסות ובוזקים על הקרם מעט קפה טחון. 

הכנת? כאן מדרגים
(4)