פרוסות פצפוצים בשני שוקולדים | השף הלבן

פרוסות פצפוצים בשני שוקולדים

ממתק פריך בשתי שכבות, בשני טעמים ובשני צבעים. בשכבה התחתונה פצפוצי אורז בשוקולד מריר; בשכבה העליונה פצפוצי אורז ובוטנים בשוקולד לבן

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פרוסות פצפוצים בשני שוקולדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל24:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% לפחות, קצוץ
  • 60 גרם + 125 גרם חמאת "תנובה"
  • 4 כוסות (160 גרם) פצפוצי אורז
  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי, קצוץ
  • ½ כוס בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים דק
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרפדים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ במלבן נייר אפייה ששוליו בולטים מעבר לשתי הדפנות הארוכות (כדי שאפשר יהיה לחלץ את הממתק מתוך התבנית). משמנים את הנייר בחמאה.

  • 02.

    ממיסים את השוקולד המריר עם 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות בקערה חסינת חום - מעל אדים או במיקרוגל (½1 עד 2 דקות. מערבבים כל 30 שניות). בוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים 2 כוסות פצפוצי אורז, ומערבבים בעדינות עד שכל הפצפוצים מצופים בשוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית, ומשטחים אותה בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    ממיסים את השוקולד הלבן עם 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות בקערה חסינת חום - מעל אדים או במיקרוגל (1 עד ½1 דקות. מערבבים כל 30 שניות). בוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים בוטנים קצוצים ו־2 כוסות פצפוצי אורז, ומערבבים בעדינות עד שכל הפצפוצים מצופים בתערובת השוקולד. משטחים את התערובת מעל שכבת הפצפוצים בשוקולד מריר.  מכסים ומקררים במשך שעה לפחות, עד שהשוקולד מתקשה. מחלצים את הממתק מתוך התבנית יחד עם הנייר, מניחים על קרש חיתוך וחותכים ל־24 מלבנים. שומרים בכלי מכוסה במקרר.

    טיימר מופעל
    00:01:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)