פיתולי תפוז, קינמון וזנגביל | השף הלבן

פיתולי תפוז, קינמון וזנגביל

כשמשתמשים בבצק שמרים עלים מוכן, כל מה שצריך לעשות הוא להכין מלית קינמון בניחוח תפוז וזנגביל ולעצב את העוגות.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פיתולי תפוז, קינמון וזנגביל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל32 יחידות:
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות קינמון טחון
  • קליפה מגוררת מתפוז גדול
  • 1 כף גדושה שורש זנגביל טרי מגורר דק
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מוקפא "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 40 גרם שמן קוקוס נוזלי (ממיסים מעל קערה של מים חמים)
לזיגוג:
  • 100 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 3-2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר חום, סוכר לבן, קינמון, קליפת תפוז וזנגביל. מרפדים 3-2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.

  • 02.

    פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה, וחותכים אותו (עם הניילון) ל־4 קטעים שווים בגודלם. מניחים מלבן אחד על משטח העבודה, כשהצלע הארוכה פונה אליכם. מברישים את הבצק בשכבה דקיקה של שמן. מפזרים כף מהמלית על השליש האמצעי של מלבן הבצק. מקפלים את השליש הימני מעל השליש האמצעי, מברישים אותו בשמן ומפזרים עליו כף מלית. מקפלים מעליו את השליש השמאלי. עוברים על מלבן הבצק המקופל במערוך כדי להדק את השכבות ולהדביק אותן זו לזו. חותכים כל מלבן ל־8 רצועות בניצב לקיפולים. מותחים קצת כל רצועה ומפתלים אותה שלוש פעמים סביב עצמה. מניחים בתבנית ומשטחים מעט בלחיצה כדי שתשמור על צורתה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). מברישים את העוגות בשמן הנותר, ואופים במשך 18-23 דקות, עד שהן שחומות־זהובות. מסובבים את התבנית אחרי 12 דקות אפייה; אם אופים שתי תבניות יחד בתוכנית טורבו, גם מחליפים מקומות. מצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:23:00
  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר וקליפת תפוז מגוררת עם מיץ תפוזים בכמות שתספיק ליצירת זיגוג בסמיכות נוחה לזילוף. מזלפים את הזיגוג על העוגות. משהים לייבוש.

הכנת? כאן מדרגים
(1)