עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני – מנה מפנקת | השף הלבן

עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני

אינס ינאי עם מתכון לקינוח פילו קראנצ'י עם גבינה מתוקה וסירופ לימוני מפנק מעל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"
המרכיבים ל8:
  • 8 עלי פילו "מעדנות" מופשרים על פי האריזות המופיעות על האריזה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 200 גרם "גבינת כנען" של תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר
  • שמן תרסיס שמן להברשת העלים
לציפוי הסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כפית מי ורדים – מומלץ אך לא חובה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 פרוסות לימון
  • להגשה: מעט אגוזים או בוטנים גרוסים
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה, הסוכר, קליפת הלימון והווניל.

  • 02.

    פורסים על משטח יבש עלה פילו, משמנים ומקפלים בצורת מניפה.

  • 03.

    את המניפה מקפלים לחצי ומצמידים את שני החצאים.

  • 04.

    בחלק הרחב של העלה המקופל מניחים כף מלית

  • 05.

    מקפלים על המלית את שני צידי העלה.

  • 06.

    מגלגלים בזהירות את העלה והמלית עד לקצה והופכים בזהירות כך שנוצרת מעל דוגמת מניפה. הערה: ניתן לקפל את העלה לחצי ולגלגל עם המלית לצורת שבלול משולש.

  • 07.

    מניחים את המאפה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים מעט שוב.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מבשלים יחד על להבה נמוכה את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 10.

    מברישים בנדיבות את המאפים ומגישים עם מעט בוטנים אגוזים גרוסים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(7)