עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים – מתכון מרשים וטעים | השף הלבן

עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים

עוגה מרשימה ונהדרת עם השילוב הקלאסי של תפוחים – קינמון – סוכר. את כיסוי שבלולי הקינמון מכינים ממש בקלות (עקבו אחרי ההוראות) והוא מעניק לה פריכות ויופי

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
  • 1/4 2 (315 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
למילוי הבצק:
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
לשכבת התפוחים:
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 9 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית פודינג וניל אינסטנט
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • להברשה: ביצה טרופה מדוללת בכף מים
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את שכבת התפוחים: מחממים חמאה בסיר רחב ומטגנים-מאדים את התפוחים עד שהם מגירים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים רכים אך לא מתפרקים. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים

  • 02.

    מוסיפים לתפוחים אבקת האינסטנט פודינג ומערבבים. טורפים ביצים שמנת בקערה נפרדת ומערבבים עם התפוחים

  • 03.

    מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, בוחשים עם וו הגיטרה ידנית, מרכיבים אותו ומפעילים ל 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. אוספים לכדור, מחזירים לקערה, מכסים בנילון ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בוזקים סוכר וקינמון ומגלגלים לרולדה ארוכה

  • 05.

     מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 06.

     גליל אחד מעבירים למקפיא ואת השני פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משטחים מעט בכף היד.

  • 07.

    מהדקים את השבלולים המשוטחים לשולי התבנית.

  • 08.

    מעבירים את מלית התפוחים לתבנית.

  • 09.

     אופים כ 30 דקות עד שמלית התפוחים מתייצבת (אך לא אפויה לגמרי).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מוציאים מהמקפיא את הגליל השני ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

  • 11.

    מכסים את פני העוגה בפרוסות שבלולי שמרים-קינמון כשהם עולים זה על זה כמו גג רעפים. 

  • 12.

    מברישים בביצה טרופה ואופים 30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 13.

    מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. פורסים למשולשים כמו עוגה עגולה.

הכנת? כאן מדרגים
(30)