עוגת תפוזים: מתכון לעוגת תפוזים חורפית ועסיסית | השף הלבן

עוגת תפוזים עם זיגוג גבינת שמנת

כשדור משה נכנס למטבח, התוצאה מתוקה במיוחד! הכירו את המתכון לעוגת תפוזים חורפית ועסיסית עם זיגוג מתקתק של גבינת שמנת, בניחוח הדרים ומראה משגע. מתכון מצוין לחובבי עוגות תפוזים, לפינוק משודרג ליום חורף קר

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת תפוזים עם זיגוג גבינת שמנת
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל8 מנות:
לעוגה:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן צמחי
  • 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
  • 3 ביצים בגודל L
  • מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
  • כפית תמצית וניל
  • גרידה מקליפה של תפוז אחד
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים
  • ½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • רבע כפית מלח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לסירופ:
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 3 כפות (45 גרם) סוכר לבן
לזיגוג:
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% "נפוליאון בטעם טבעי"
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כף מים
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180º. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.

  • 02.

    להכנת העוגה, טורפים היטב את השמן, הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, תמצית הוניל, גרידת התפוז והמיץ. בקערה נוספת, מערבבים את השקדים הטחונים, הקמח, המלח ואבקת האפייה. מאחדים בין התערובות ומקפלים רק עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35 - 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. נותנים לעוגה להצטנן במשך כמה דקות ומחלצים אותה מהתבנית.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    להכנת הסירופ, מבשלים את מיץ התפוזים והסוכר עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מברישים את העוגה בסירופ ומצננים לחלוטין.

  • 04.

    להכנת הזיגוג, בקערה בינונית טורפים היטב את תמצית הוניל, החמאה וגבינת השמנת. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים בעדינות עד לקבלת זיגוג אחיד. אם הזיגוג סמיך מידי, אפשר להוסיף כף מים. יוצקים על העוגה. *ללא הזיגוג, העוגה נשמרת כ - 3-4  ימים בטמפ' החדר. עם הזיגוג, יש לשמור את העוגה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(8)