עוגות שמרים שושנים שוקולד | השף הלבן

עוגות שמרים שושנים שוקולד (או כל ממרח אהוב אחר)

עוגת שמרים שניתן להכין במגוון טעמים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגות שמרים שושנים שוקולד (או כל ממרח אהוב אחר)
המרכיבים ל30 מנות /3 עוגות אינגליש קייק:
  • 500 גרם קמח שמרים (או 500 גרם קמח רגיל וכף וחצי שמרים)
  • 250 מ״ל חלב "תנובה" פושר (1/4 1 כוסות)
  • 2 חלמונים
  • 70 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • רבע כפית מלח דק
  • ממרח למילוי (שוקולד, לוטוס, חלבה וכו')
  • 150 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ביצה להברשה
  • סירופ סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערת מיקסר מניחים את החלב, חלמונים, סוכר ומלח ומערבבים כדקה.

  • 02.

    מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח.

  • 03.

    ממשיכים ללוש כ - 5 דקות לקבלת בצק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.

  • 05.

    מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

  • 06.

    מוציאים אוויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום לשעה.

  • 07.

    מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לריבוע.

  • 08.

    מורחים על כל ריבוע בצורה שווה ממרח רצוי (שוקולד/לוטוס/חלבה וכו')

  • 09.

    מגלגלים לרולדה.

  • 10.

    מחלקים כל רולדה ל-6 חלקים שווים

  • 11.

    מניחים את כל החלקים של הרולדה בתבנית אניגליש קייק צמודים אחד לשני, יש לדחוס ולשטח כל חלק מעט.

  • 12.

    מתפיחים במקום חמים כשעה.

  • 13.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 14.

    מברישים בעדינות את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 15.

    מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.

  • 16.

    מצננים מעט לפני הגשה.

הידעת?

עוגת שמרים היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלה רך ונימוח עם טעם מדויק של שוקולד. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. אז בשביל לעורר קצת זכרונות ילדות, הבאנו לכם מתכון מפנק עם טוויסט מפתיע - אפוי בצורת שושני שוקולד. עוגת שמרים זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם. מתכון קלאסי לעוגת שמרים חורפית ומפנקת במילוי שוקולד שתשדרג לכם את סוף השבוע.

הכנת? כאן מדרגים
(861)