עוגת שוקולד־חלב ומייפל | השף הלבן

עוגת שוקולד־חלב ומייפל

עוגת קומות ממולאת ומצופה בזיגוג שוקולד־חלב ומייפל בטעם כובש לבבות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד־חלב ומייפל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
  • 250 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות (270 גרם) סוכר חום מהודק
  • 2 כפות סירופ מייפל טהור
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 50 גרם שוקולד חלב מגורר או מרוסק דק
  • 2 כפות מים
לזיגוג שוקולד ומייפל:
  • 200 גרם שוקולד חלב איכותי קצוץ דק
  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כוס (125 מ"ל) סירופ מייפל טהור
גודל תבנית: תבנית בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    משמנים 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את תחתיתן בנייר אפייה (אם משתמשים בתבניות בעלות ציפוי מונע הדבקות, אפשר לוותר על נייר האפייה). מחממים את התנור לחום בינוני בתוכנית טורבו (160 מעלות).

  • 02.

    מערבלים בקערה חמאה, סוכר חום, מייפל ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים יחד את כל החומרים היבשים, ומוסיפים לקערה יחד עם השוקולד המגורר ועם 2 כפות מים. מערבלים ערבול קצר ככל האפשר - רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. מחלקים את התערובת בין התבניות ומחליקים את פניה. אופים את שתי התבניות יחד (במדף השני ובמדף הרביעי של התנור) במשך 15 דקות. מחליפים מקומות ואופים במשך 10 דקות נוספות או עד שהעוגות תפוחות ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את הזיגוג. שמים שוקולד, חמאה ומייפל בסיר קטן, ומחממים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהשוקולד והחמאה נמסים. טורפים בסבלנות לתערובת חלקה וסמיכה. הופכים עוגה אחת על מגש ומורחים עליה חצי מכמות הזיגוג. מכסים בעוגה השנייה ומצפים בזיגוג הנותר. משהים עד שהציפוי מתייצב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)