מתכון עוגת סולת פרווה | השף הלבן

עוגת סולת פרווה

קבלו מתכון פרווה משובח לעוגה המזרחית ״חריסה״

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת סולת
המרכיבים ל10 מנות:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 2 טיפות מי ורדים
  • 1 גביע אשל / יוגורט (כדי לעשות פרווה ניתן להחליף בכוס מיץ תפוזים סחוט).
לרוטב:
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • גרידת לימון+ תפוז
  • 2 וחצי כוסות מים
  • פרוסת לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

  • 02.

    לאחר מכן מוסיפים לחומרים היבשים את הביצים, השמן, מי ורדים ואשל (לערבב היטב לפני). מערבבים את כל החומרים יחד- רק לאחר ששמים את כל החומרים הרטובים יחד על היבשים.

  • 03.

    מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    לרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד שהסוכר נעלם. שופכים את הרוטב כאשר העוגה חמה והרוטב קר לכן רצוי להכין את הרוטב לפני העוגה.      

הכנת? כאן מדרגים
(117)