מתכון עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז | השף הלבן

עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז

בואו נראה את הכישורים שלכם במטבח: מתכון לעוגת טריקולד עם תחתית בראוניז בשלושה צבעים ועם שלושה סוגי שוקולד מרשימה וחלומית!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז
המרכיבים ל12 מנות:
לתחתית הבראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
  • 4 כפות קמח (40 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • רבע כפית מלח
למוס שוקולד מריר:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
למוס שוקולד חלב:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
למוס שוקולד לבן:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
  • שליש כוס שמנת מתוקה
  • 80 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני):

  • 02.

    מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים – חלב ולבן. שימו לב – משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). 3/ מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם). מכינים את התחתית:

  • 04.

    ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז). מסיימים את הכנת המוסים:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה.

  • 07.

    מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא.

  • 09.

    מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות. מכינים את הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.

  • 11.

    מחזירים למקפיא ל-10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(214)