מתכון לעוגת גבינה מחולקת - עוגה מרשימה וטעימה | השף הלבן

עוגת גבינה מחולקת

אם גם לכם קשה להחליט איזה ציפוי אתם אוהבים על עוגת הגבינה שלכם, המתכון הבא הוא במיוחד בשבילכם! עוגת גבינה רכה וקרמית שבה לכל פרוסה שלה יש ציפוי אחר

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גבינה מחולקת
צילום: דור משה
המרכיבים ל8:
לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה של "תנובה"
לבלילת הגבינה:
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 450 גרם גבינת נפוליאון 16%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% של "תנובה"
  • 200 גרם שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 200 גרם סוכר (כוס אחת)
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
לציפוי:
  • פירות / שוקולד מגורד / סוכריות צבעוניות / ממרחים שונים (שוקולד / ריבת חלב / ריבה וכו')
גודל תבנית: תבנית בקוטר 22 ס״מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 150°, כאשר בתחתית התנור מניחים תבנית קטנה עם מים רותחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותה עם חמאה בשוליים.

  • 02.

    להכנת התחתית:

  • 03.

    ממיסים את החמאה.

  • 04.

    טוחנים את הביסקוויטים ומערבבים עם החמאה.

  • 05.

    מהדקים את התערובת לתחתית התבנית. חשוב להדק היטב, גם בשוליים.

  • 06.

    מעבירים את התבנית לקירור עד שהמלית מוכנה.

  • 07.

    לעוגה:

  • 08.

    ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם שמנת להקצפה, מערבבים בקערה את הגבינות, הסוכר והוניל.

  • 09.

    מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 10.

    יוצקים בעדינות את המלית על התבנית ואופים במשך 70- 80 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט אם אתם מזיזים התבנית.

    טיימר מופעל
    01:20:00
  • 11.

    מצננים את העוגה לטמפ' החדר ומעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות.

  • 12.

    מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה לצלחת הגשה.

  • 13.

    פורסים את העוגה לרבעים, ולאחר מכן פורסים באמצע כל רבע, כך שיתקבלו שמונה פרוסות אחידות. מקשטים כל פרוסה בנפרד.

  • 14.

    שומרים בקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(1)