מתכון עוגות פרג בננה | השף הלבן

עוגות פרג בננה

בתקופות של אירוח צפוף, אני שמחה ששתי עוגות כאלה יושבות להן בהיכון במקפיא. הן טעימות מאוד, מפשירות מהר, ואחרי העיטור גם נראות נהדר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגות פרג בננה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2 עוגות מוארכות 6x28 ס"מ:
  • 3 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 בננה גדולה בשלה מגוררת דק
  • מיץ מלימון שלם (שליש כוס)
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות (45 מ"ל) רום (משקה, לא תמצית) או ברנדי
לציפוי הגנאש:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר חום
  • 100 גרם שוקולד 60% קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    ~~

  • 02.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מכינים 2 תבניות אינגליש־קייק 6x28 ס"מ (אני אוהבת להשתמש בחד־פעמיות - מקרטון קשיח או מרדיד אלומיניום מרופד מראש בנייר אפייה, שמתאימות מאוד להקפאה).

  • 03.

    מקציפים את חלבוני הביצים בקערה לקצף יציב. מוסיפים ½ כוס סוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה (אין צורך לרחוץ את המקצפים) מערבלים יחד חמאה, ½ כוס סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון במשך 5-4 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית. מוסיפים את חלמוני הביצים, אחד בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את הבננה ואת מיץ הלימון, ומערבלים לתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פרג, שמנת חמוצה ורום, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה (ערבול יתר פוגם במרקם). מקפלים את הקצף לתוך תערובת הפרג. מחלקים את התערובת בין התבניות, מיישרים. נועצים להב סכין לעומק התערובת ומריצים לאורך המרכז (כך יוצרים קו מוצא אחיד לאדים). מניחים את התבניות על התבנית החמה שבתנור, ואופים במשך כ-35 דקות, עד שמרכז העוגות קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים. (אם מתכוונים להקפיא את העוגות, עוטפים אותן ומכניסים למקפיא בשלב זה, לפני הציפוי בגנאש. מצפים במהלך ההפשרה.)

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    מכינים את ציפוי הגנאש. מחממים את השמנת עם הסוכר עד לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים דקה וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים את הגנאש על העוגות.

הכנת? כאן מדרגים
(184)