• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגה עירומה
ספריית-השף
  • עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס
  • עוגת שוקולד נימוחה
  • עוגת בננות ושמנת חמוצה
  • רוואני - עוגת קוקוס -סולת- פרג

עוגה עירומה

למרות שמה, אינה עירומה בכלל. מדובר בעוגת קומות פשוטה להכנה שהסוד שלה שהיא מושלמת לקישוט לפי ראות עינכם והאירוע המדובר. מתכון שללא ספק תירצו לאמץ

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : עידית נרקיס כ"ץ \ צילום : אפיק גבאי \ עיצוב : נעה קנריק
דרג:
עוגה עירומה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני
כמות מנות: 10-12 סוג תבנית / כלי: שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגות:
  • 250 גרם גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 250 גרם סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • גרידה מגוררת מלימון אחד
  • 250 גרם קמח
  • ½ 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • לקרם המסקרפונה:
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן", בטמפ' החדר
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה קרם וניל "השף הלבן"
  • לתותים:
  • 300 גרם (שקית) תות קפוא "סנפרוסט"
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • קישוטים:
  • פרחים
  • מקרונים ורודים

איך מכינים:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים שתי תבניות בקוטר של 20 ס"מ. מרפדים את תחתית שתי התבניות בנייר אפייה. 

2. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, לפחות 6-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד. 

3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, עד שהן נטמעות ומעבדים כדקה על מהירות גבוהה. 

4. מוסיפים גם את הווניל והלימון ומעבדים קצרות. 

5. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים רק עד שהם נטמעים. כדאי לעצור את המיקסר, לנקות את דפנותיו ולהמשיך לעבד. 

6. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות (אם רוצים, אפשר לשקול אותן כדי לקבל שתי עוגות זהות בגודלן).

7. אופים 30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. מצננים לחלוטין לפני שמתחילים להרכיב את העוגה. 

8. הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את המסקרפונה והסוכר עד שהתעורבת הופכת לחלקה ואוורירית. מוסיפים את השמנת ומעבדים עוד כשתי דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבל קרם יציב. 

9. לתותים: מועכים בצלחת רחבה עם שוליים את התותים והסוכר. מעבירים מחצית מתכולת הקערה למעבד מזון קטן וטוחנים עד לקבלת נוזל ורוד ללא גושים.

10. ההרכבה: חוצים לרוחב ובזהירות את שתי העוגות כך שנקבל 4 עיגולי עוגה. מניחים את תחתית העוגה הראשונה על צלחת הגשה או מעמד. מורחים 2-3 כפות גדושות מאוד של קרם על העוגה ועליו מפזרים כרבע מהתותים המעוכים. משיישים את התותים והנוזלים אל תוך הקרם. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוגה. מומלץ שהחלק הרביעי והעליון של העוגה יהיה תחתית העוגה השנייה, מונחת הפוך - כך שהחלק הישר שנגע בתחתית תבנית האפייה יהיה החלק העליון שלה. 

11. מורחים את שארית הקרם סביב העוגה ועל החלק העליון. מיישרים עם שפכטל את הצדדים וחושפים את העוגה ובעצם יוצרים את האפקט של העוגה העירומה. מייפים את החלק העליון עם מרית קטנה. 

12. מקשטים את העוגה בקישוטים הרצויים. 




אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד עוגות בחושות מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של עוגות בחושות.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס
  • עוגת שוקולד נימוחה
  • עוגת בננות ושמנת חמוצה
  • רוואני - עוגת קוקוס -סולת- פרג
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו