מאפינס דבש בחמש דקות עבודה | השף הלבן

מאפינס דבש בחמש דקות עבודה

מאפינס קלים להכנה (בלי מיקסר) – ומענגים במיוחד, שאפשר לארוז בקופסה יפה ולהביא כמתנה למארחים בראש השנה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מאפינס דבש בחמש דקות עבודה
המרכיבים ל12:
  • 120 גרם חמאה "תנובה" רכה
  • 190 גרם (1 כוס פחות כף שטוחה) סוכר חום בהיר (דמררה) או לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 250 גרם (3/4 כוס ועוד כפית) דבש
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עיזים "תנובה"
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 160 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית, הכניסו למיקרוגל והפעילו ל-30 שניות. הוציאו וערבבו בכפית. אם החמאה לא נמסה, חממו שוב במיקרו למשך 10-15 שניות. היזהרו שלא לשרוף את החמאה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים היטב תבנית מאפינס (שקעים גדולים) מסיליקון או תבנית שקעים במעט חמאה רכה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 05.

    מוסיפים דבש ויוגורט עיזים – וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית מאפינס עד 2/3 גובה השקעים, בגובה אחיד, מיישרים בעזרת כפית, מכניסים למרכז התנור ואופים 24-26 דקות (או 20-22 דקות לתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי. מצננים כשעה ומגישים. אפשר להקפיא.

    טיימר מופעל
    00:26:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)