ביסקוויטים ביתיים ממכרים שלא תוכלו להפסיק לנשנש | השף הלבן

ביסקוויטים ביתיים

מדובר בביסקוויטים ממכרים שקשה להפסיק לאכול. מושלמים לצנצנת עוגיות שתמיד מחכה על השיש. עם חומרי גלם בסיסיים והכנה הקלה מתקבלים ביסקוויטים פריכים נהדרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל40-50 עוגיות:
  • 1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח כוסמין (או קמח לבן)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/3 כוס שמן
  • 50 גרם חמאה רכה או מומסת
  • 2 ביצים
לטבילה:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים במעבד מזון את הבוטנים וטוחנים דק. מוסיפים קמחים, אבקת אפייה, קינמון, מלח וסוכרים ומעבדים. מוסיפים שמן חמאה וביצים ומעבדים לבצק פירורי. אם הבצק יבש (לרוב כשמשתמשים בכוסמין) מוסיפים 2 כפות מים ומעבדים.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. מעבירים מחצית מהבצק לנייר האפייה. אוספים לגוש אחד ומרדדים לעלה בעובי 4-5 מ"מ. מעבירים את העלה עם נייר האפייה לתבנית. בעזרת גלגלת או סכין חותכים למלבנים. 

  • 03.

    אופים 12-14 דקות עד שהבצק יבש ותחתית העוגיות והשוליים מזהיבים. מצננים לגמרי, שוברים לעוגיות מלבנים ומאכסנים בקופסא אטומה. 

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 04.

    אופציה לשדרוג: לפני ההגשה ממיסים שוקולד ומערבבים עם כף שמן. מכינים מגש מרופד נייר אפייה. טובלים כל עוגיה עד מחציתה בשוקולד המומס ומניחים במגש. מצננים ומגישים.

הידעת?

עוגת ביסקוויטים היא באמת אחד המטעמים המיוחדים ביותר בעולם הקינוחים. לא דורשת אפייה או בישול, אך עדיין יוצאת מושלמת בכל מצב. מתאימה להכנה עם הילדים, לקינוח ארוחה קיצית קלילה ולהגשה בשבת בבוקר. אולם, ידעתם שניתן לשפר את העוגה באופן מדהים אם מכינים את הביסקוויטים בעצמכם. אם זה מסקרן אתכם, קבלו מתכון מושלם לביסקוויטים ביתיים. מדובר בביסקוויטים ממכרים שקשה להפסיק לאכול. מושלמים לצנצנת עוגיות שתמיד מחכה על השיש. עם חומרי גלם בסיסיים והכנה הקלה מתקבלים ביסקוויטים פריכים נהדרים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)