עוגת שזיפים מרעננת בחמש דקות עבודה

עוגות בחושות הן קלות ומהירות להכנה והן גם הפתרון המושלם אם אתם רוצים להכין עוגה ליום כיפור. עוגות בחושות לרוב דורשות מעט מרכיבים ומעט שלבי הכנה והן קלילות במרקמן. כך תכינו את העוגה הפשוטה והטעימה הזו:

ראשית מומלץ להוציא חבילה וחצי של חמאה לריכוך מבעוד מועד. מחממים תנור מראש לחום בינוני ומשמנים תבנית אינגליש קייק קטנה עם חמאה. 

בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה עם קצת פחות מכוס סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מומלץ להשתמש במרית סיליקון לערבוב. מוסיפים שתי ביצים גדולות וטורפים במהירות עד שכל הרכיבים מתאחדים ונפח הבלילה גדל מעט. מוסיפים רבע כוס יוגורט עיזים וכוס קמח תופח וטורפים שוב עד לאיחוד המרכיבים בלבד. 

מגלענים שזיף גדול וחותכים לקוביות גדולות. יוצקים חצי מבלילת העוגה לתוך התבנית המשומנת. מפזרים מעל מחצית מקוביות השזיף. מעל יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה ואת שארית קוביות השזיף מעליה. אפשר לפזר מעל מעט גבישי סוכר. מכניסים את העוגה לתנור ואופים במשך כחצי שעה. אפשר לדעת שהעוגה מוכנה כאשר נועצים סכין בתוכה והיא יוצאת יבשה. מוציאים את העוגה ומצננים. 


עוגת קוקוס מהירה ונימוחה

לא תאמינו כמה קל להכין את העוגה החלומית הזו. כל מה שצריך הם חמישה מרכיבים בסיסיים וכמה דקות של עבודה, מושלם לשבירת צום יום כיפור. אז קדימה בואו נלמד איך להכין את העוגה:

מפרידים בין חלבונים לחלמונים של חמש ביצים. את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד שמתקבל קצף אחיד. מוסיפים מאתיים גרם שבבי קוקוס ומערבבים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, ומכניסים לתנור בחום בינוני במשך כעשרים דקות. מוציאים לאחר שהעוגה הופכת להיות מעט זהובה. 

בכלי קטן ממיסים מעט שוקולד לבן עם שתי כפות מים במיקרוגל. מקררים מעט ומוסיפים את החלמונים שנותרו מהביצים. מערבבים היטב. מקציפים מכל שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר. מוסיפים את הקצף לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות. מורחים על העוגה כשהיא קרה ושומרים במקרר.


עוגת גבינה קלה להכנה בארבעה שלבים פשוטים

גם לקינוחים הכי אהובים אפשר למצוא גרסאות מהירות להכנה. עוגת גבינה היא ללא ספק אחת העוגות הנפלאות ביותר שקיימות, ולכן זה לא מפתיע שהיא העוגה המועדפת על אנשים רבים. לפניכם מתכון קל ומהיר במיוחד למלכת העוגות – עוגת הגבינה:

להכנת התחתית מעבדים עשרים וחמישה ביסקוויטים טחונים, ורבע חבילת חמאה. מהדקים את התערובת היטב לתחתית של תבנית עגולה.

מערבבים בקערה גדולה חמש מאות גרם גבינה לבנה, שלושת רבעי כוס סוכר, שלוש ביצים ושלוש כפות אינסטנט פודינג וניל. שופכים את הבלילה על תחתית הביסקוויטים בתבנית האפייה. מכניסים לאפייה בתנור בחום בינוני במשך כשלושת רבעי שעה. 

כעת נכין את הקרם. מערבבים יחדיו שני גביעים של שמנת חמוצה, חמש כפות סוכר, שתי חבילות של סוכר וניל. מורחים את הקרם על העוגה האפויה. מחזירים את העוגה לתנור למשך כעשרים דקות נוספות אך כאשר התנור כבוי. ניתן לקשט עם שוקולד מומס, אבקת סוכר או פירות. 


עוגת וניל בחושה וטבעונית

כפי שכבר סיפרנו לכם, עוגות בחושות הן דרך נפלאה להכין קינוח במהירות. הווניל הוא טעם כל כך קליל שהוא נהדר לשבירת צום. עוגה זו היא טבעונית ותוכל להתאים לכל יושבי הבית. כך מכינים את העוגה:

בקערה טורפים יחד את כל מרכיבי העוגה למעט קמח: רבע כוס מים, כף חומץ, כפית סודה לשתייה, שליש כוס שמן, רבע כוס סוכר ומעט מלח. מוסיפים כוס קמח תופח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני במשך כחצי שעה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל.