עוגות לימון אישיות וקרם גבינה מדהים | השף הלבן

מתכון לעוגות לימון וקרם גבינה

עוגות אישיות בטעם לימון מודגש. רשימת הרכיבים רק נראית ארוכה, למעשה יש כאן מספר מצומצם למדי של מצרכים. קוקוטים לאפייה מנייר אפשר למצוא בכל סופרמרקט כמעט.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגות לימון וקרם גבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12 יחידות:
  • 75 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס (50 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • ¼1 כוסות (160 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 5 כפות (57 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • לסירופ הלימון:
  • ½ כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות מים
  • לקרם הגבינה:
  • 75 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 175 גרם (שארית הגביע) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • ½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2-1 כפות פיסטוקים קצוצים דק לעיטור (לא הכרחי)
גודל תבנית: 12 קוקוטים לאפייה oz3
הוראות הכנה:
  • 01.

    מסדרים בתבנית שטוחה (או בתבנית שקעים) 12 קוקוטים לאפייה מנייר בנפחoz 3 (

  • 02.

    5 ס"מ קוטר,

  • 03.

    5 עומק). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 04.

    בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, גבינה, סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים הטרופות - רבע כמות בכל פעם - וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון ומערבלים ערבול קצר ביותר רק עד שהתערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין הקוקוטים ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 35 דקות עד שפני העוגות מזהיבים מעט וקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא נקי ויבש.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    בזמן האפייה מכינים את הסירופ. בסיר קטן מערבבים יחד מיץ לימון, קליפת לימון, סוכר ומים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים במשך 2 דקות. מסירים מהאש. יוצקים מהסירופ על העוגות החמות ומשהים לספיגה ולצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    להכנת הקרם מערבלים יחד חמאה, גבינה, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחיד. מכסים ומקררים עד שהתערובת מתייצבת ומגיעה למרקם מתאים לזילוף. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על כל עוגה תלולית גדולה של קרם. מעטרים בפיסטוקים. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)