עוגת פיניאטה עם קרם שוקולד מטריף

המתכון הזה כל כך מפתיע משום שפשוטו כמשמעו ישנה הפתעה בתוך העוגה. למראית עין היא נראית כמו עוד עוגת שוקולד פשוטה עם קרם מרהיב, אך ברגע שחותכים אותה נשפך מתוכה נהר של סוכריות צבעוניות וממתקי שוקולד. כך תכינו אותה:


בקערה בינונית ממיסים שוקולד מריר ומכל שמנת מתוקה. מערבבים עד לאיחוד מלא ומכניסים למקרר למשך ארבע שעות לפחות. מחממים את התנור לחום בינוני ומרפדים תחתית ושוליים של תבנית אפייה עם נייר אפייה. 


לתוך קערה גדולה מנפים קמח ואבקת קקאו. מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, סודה ומלח ומערבבים. בקערה נפרדת טורפים היטב שמנת, שמן, תמצית וניל וביצים. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית.  מעבירים את הבלילה לתבנית במשך כארבעים דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב.


מיישרים את העוגה ופורסים אותה לשלוש פרוסות: שתיים דקות ואחת עבה. קורצים עיגול גדול מהשכבה העבה באמצעות רינג או קערה. להכנת הקרם מניחים בקערת מיקסר את קרם השוקולד הקר, גבינת מסקרפונה ושמנת ומערבבים ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה, וממשיכים להקציף במיקסר עד שמתקבל קרם יציב. 


להרכבת העוגה מניחים את השכבה התחתונה ומורחים שכבת קרם נדיבה. מניחים את שכבת העוגה העבה עם החור באמצעה וממלאים אותה בממתקי שוקולד שאוהבים. מורחים קרם על שולי הטבעת ומכסים בשכבת העוגה האחרונה. מצפים את העוגה ביתרת הקרם. 


עוגת שוקולד־סלק

באפייה ובבישול משתמשים פעמים רבות בסלק כדי ליצור צבע ורוד יפיפה. וזה מה שנעשה גם בעוגה הזו. התוצאה? גם בריאה יותר וגם יפה יותר. כך תכינו את העוגה המסקרנת הזו:


במעבד מזון שמים סלק מבושל ומעבדים לכדי מחית חלקה. מוסיפים סוכר, ביצים ויוגורט ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים שוקולד מומס וחמאה ומעבדים עד לאיחוד. מערבבים בקערה נפרדת קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את התערובת לתוך עיסת השוקולד ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה. 


משמנים תבנית עגולה ומחממים את התנור לחום בינוני. מעבירים את העיסה לתוך התבנית ואופים במשך שלושת רבעי שעה עד שהעוגה לחה מעט במרכזה אך לא יבשה. מוציאים את העוגה ומצננים. מקציפים יחד שמנת מתוקה, פירות יער טחונים למחית, אבקת אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר, עד לקבלת קצפת אחידה. מורחים על העוגה הקרה ומגישים. 


פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס

פאי השוקולד הוא עוגת שוקולד לכל דבר ועניין. פעמים רבות זהו קינוח שנמנעים מהכנתו בשל המחשבה שמדובר במאכל מסובך להכנה. אך במתכון הזה ישנו פתרון אולטימטיבי לקלתית המורכבת, שמוסיף גם טעם נהדר. כך מכינים:


מחממים תנור לחום נמוך. במעבד מזון טוחנים היטב פתיתי קורנפלקס. מעבירים לקערה ומערבבים עם חמאה מופשרת ושתי כפות אבקת סוכר עד לקבלת פירורים לחים. מהדקים היטב את הפירורים בשכבה אחידה לתחתית ודפנות של תבנית פאי. אופים במשך כרבע שעה עד להזהבה ומצננים. 


להכנת המלית, ממיסים מכל שמנת מתוקה ושוקולד מריר עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על הקלתית ומכניסים למקרר להתייצבות. להכנת קרם הווניל מקציפים שמנת וניל לכדי קצפת יציבה ויוצקים על גבי הפאי. 


עוגת שוקולד בספל

אם מתחשק לכם לאכול עוגת שוקולד אבל אתם לא רוצים לטרוח ולהכין תבנית שלמה, אתם יכולים פשוט לנסות את המתכון הזה להכין אותה בספל. זה גם מקסים להפליא וגם טעים במיוחד. הנה המתכון:


מערבבים יחד קמח תופח, ארבע כפות סוכר ושתי כפיות של אבקת קקאו בתוך ספל. מוסיפים ביצה, שלוש כפות חלב ושלוש כפות שמן לתוך הספל גם כן ומערבבים היטב. מעל לתערובת מניחים ארבע קוביות מריר. שמים במיקרו על העוצמה הגבוהה ביותר למשך שלוש דקות. מחכים עוד שלוש דקות נוספות עד להתייצבות העוגה ומוציאים מהמיקרו. והנה, עוגת שוקולד אישית בחמש דקות הכנה.