שכבות של אושר: עוגת ביסקוויטים

בלי לישה של בצק, בלי הפרדת ביצים ואפילו בלי לאפות – עוגת הביסקוויטים היא הפתרון האולטימטיבי למי שמחפש עוגה מהירה וקלה להכנה שאף פעם לא תאכזב בטעם או במראה. טובלים בפתיבר, מקציפים שמנת, פודינג וחלב, מורחים את הקרם על הביסקוויטים וחוזר חלילה, מפזרים מעל קקאו, מכניסים לקירור ורצים להכין כוס קפה. כמובן שתוכלו לשדרג את העוגה ולטבול את הביסקוויטים במשקה אחר כמו שוקו או ליקר, או להוסיף לקרם קקאו, שוקולד, גבינה או קינמון. המלצה שלנו: תשאירו את סכין החיתוך לידכם – כי לא תפסיקו ליישר אותה!  


עוגה שהיא קונצנזוס: עוגת שוקולד

אין ספק שעוגת השוקולד היא הקינוח הכי פופולרי ברוב חלקי העולם, ובין האהובים ביותר על הבריות (כי בכל זאת, מי יכול שלא לאהוב קינוח על טהרת השוקולד?). טעמה תמיד יזכיר לנו ילדות ואירועים שמחים, והיא אמנם פשוטה, אבל רחוקה מלהתפשר על הטעם. העוגה הקלאסית ביותר תכיל בדרך כלל מוצרים בסיסיים שיש לנו לרוב בבית: סוכר, קמח, ביצים, שמן וקקאו. ניתן לשדרג אותה במגוון רחב של אפשרויות: ציפויים שונים, פירות, קישוטים, קצפת, הפתעות בתוך העוגה וכו'. בקיצור - ממכרת, עסיסית ונימוחה, והכי חשוב היא אחת מהמתכונים ב-10 דקות עבודה!


תמיד נחלצת לעת צרה: העוגה הבחושה

מרקמה עדין ורך, טעמה מפנק, וכוחה? בפשטותה. הבסיס לכל עוגה בחושה שתכינו הוא ביצים, סוכר, קמח תופח, אבקת סודה לשתייה, תמצית וניל ושמן. מערבבים את כל המצרכים בקערה אחת, מכניסים לאפיה - ויש לכם עוגה בחושה ואוורירית. מה השוס של העוגה הזו? יש לה אינסוף אפשרויות! לעוגת אלפחורס תוכלו להוסיף קוקוס ולצפות אותה בריבת חלב, לעוגת תפוחים תוכלו להוסיף תפוחים חתוכים וקינמון, לעוגת מייפל מתוקה תוכלו לשפוך סירופ מייפל, והיד עוד נטויה. 


המלכה בלבן: עוגת גבינה

למי מאיתנו אין פינה חמה בלב לעוגת גבינה קלאסית? היא נקייה, לבנה, ישרה ותמיד מענגת בטעמה. בלי להפשיל שרוולים וב-10 דקות עבודה תוכלו להתפנק או לפנק בעוגת גבינה אפויה פשוטה שתוכלו להכין בקערה אחת וללא מיקסר! לעוגה הכי בסיסית כל שתצטרכו הוא קמח, ביצים, שמן, סוכר, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ותמצית וניל. גם כאן תוכלו לשדרג כאוות נפשיכם - ניתן להוסיף לעוגה פירות, שבבי שוקולד צ'יפס, קצפת, פירות, גרידת תפוז ועוד! 


סופלה ישמח לבב אנוש

לא הרבה יודעים אבל משמעות הקינוח הצרפתי האהוב הוא "להתפוצץ" ואנחנו לא באמת מופתעים כי מי מאיתנו לא מתפוצץ מאהבה לקינוח השוקולדי והחלומי הזה? הוא רק נראה מעט מורכב, ההכנה למעשה היא לגמרי פשוטה והתערובת הבסיסית מכילה 5 מצרכים בלבד: חמאה, ביצים, סוכר, קמח ושוקולד מריר. מערבבים הכל יחדיו, שופכים לתבניות אישיות, אופים, מגישים ומתענגים. אנו ממליצים בחום להגיש לצד גלידת וניל, קצפת או סלט פירות טרי. 


הביתי והמנחם: פאי

הפאי או שמא תוכלו לקרוא לו תמליא (על פי האקדמיה ללשון העברית) הוא מאפה שעשוי ברוב המקרים מבצק פריך הכולל: קמח, סוכר, סוכר וניל, ביצים, שמן ומים. כל שנותר לכם הוא לבחור את המילוי: פאי תפוחים מסורתי, פאי שוקולד פשוט ומתוק, אולי פאי פקאן יפה ומרשים, או שמא פאי חמאת בוטנים בריא ומזין. מה שבטוח, הפאי על כל גווניו – הולך לקצור מחמאות מהאורחים. 


בטעם של פעם: רולדה

הרולדה הנוסטלגית היא בעצם עוגת ספוג המוגשת קרה ובפרוסות עגולות. בצק עוגת הספוג מבוסס על קצף ביצים שמעניק לו אווריריות, ואינו מכיל שומן מה שמאפשר את גמישותו לכדי גלגול. הרולדה ממולאת במילויים מתוקים כמו קצפת, קרם וניל או שוקולד, ומגולגלת בעדינות כל עוד העוגה גמישה מספיק. מומלץ לבצע את הגלגול בעזרת מגבת מטבח כדי לעצב את העוגה לצורת רולדה. עוד יותר מומלץ לצפות את הרולדה מבחוץ ולעטר אותה בקישוטים! רק אל תשכחו בהגשה לפרוס את הרולדה לפרוסות עגולות שיחשפו את יופייה המרשים.