עוגת שוקולד חלבית

אחת העוגות הפשוטות והטעימות ביותר היא עוגת יום הולדת העשויה משוקולד. לפניכם מתכון לעוגה נהדרת. המצרכים לעוגה זו הם: קמח, שוקולית, תמצית וניל, אבקת אפייה ביצים, שמן, סוכר ומכל שמנת מתוקה.

להכנתה יש להפריד בין המצרכים היבשים לרטובים. בקערה גדולה נשים את כל המצרכים היבשים. בקערה השנייה נשים את כל המצרכים הרטובים. נערבב היטב את הקערה של היבשים ואת הקערה של הרטובים. כעת, נשפוך את הקערה עם החומרים הרטובים אל גומה קטנה שניצור בקערת החומרים היבשים. ערבבו היטב עד קבלת בלילה חלקה. העבירו לתבנית ששומנה מראש והכניסו לתנור שחומם על 175 מעלות ל40-35 דקות.

בסיומה הכנו גנאש משמנת מתוקה וחבילת שוקולד מריר ושפכו על העוגה בעודה חמה. לאחר שתתקרר תוכלו לקשתה בשלל סוכריות צבעוניות בדיוק כפי שהילדים שלכם אוהבים.


עוגת וניל חלומית

ישנם ילדים שפחות אוהבים את טעם השוקולד. עבורם אפשר להכין עוגת וניל חלומית וטעימה בציפוי קצפת אוורירית אשר תשלים את טעמה הנפלא. לעוגה זו נזדקק לביצים, אבקת אפייה, קמח, תמצית וניל, סוכר, שמן, חלב או אם רוצים את העוגה פרווה אז מים או מיץ תפוזים ופירות חתוכים – תותים (אפרסק, שזיף, בננה, אגס, תפוח ועוד.) להכנת העוגה הכניסו את כל הרכיבים לקערה אחת גדולה וערבבו היטב עד קבלת עיסה אחידה. כעת חממו תנור ל-180 מעלות. לאחר מכן, שמנו תבנית ושפכו לתוכה את בלילת העוגה, הכניסו לתנור ואפו במשך חצי שעה. לאחר שהעוגה מתקררת צפו אותה בקצפת שאותה נכין ממכל שמנת ושתי כפיות סוכר. עליה תוכלו להניח את התותים או הפירות האהובים על ילדיכם שבהם השתמשתם להכנת העוגה.

עוגת גבינה שילדים אוהבים לאכול ולהכין

אומנם עוגת גבינה אינה מאופיינת כעוגה שילדים אוהבים, אך המתכון הזה הוא מתכון מנצח שלא יבייש אף חגיגת יום הולדת! הרכיבים להכנת תחתית העוגה הם: ביסקוויט פתי בר טחון, סוכר, חמאה מומסת, קליפת לימון מגוררת. הרכיבים להכנת המילוי הם: גבינה לבנה 9%, שמנת מתוקה וסוכר. 

להכנת התחתית נערבב את כל הרכיבים יחד ונשטח אותם בתבנית משומנת. יש להדקם היטב לתחתית התבנית. 

להכנת המילוי יש להקציף את הגבינה עם הסוכר והשמנת במיקסר עד קבלת מרקם יציב ואחיד, אחר כך יש להעביר את הקרם גבינה אל התבנית.

כעת נכין את הציפוי: ניתן להשתמש בחלק מפירורי הביסקוויטים שבהם השתמשנו לטובת התחתית של העוגה. אפשרות אחרת היא להכין גנאש משוקולד חלב עם שמנת ולשפוך על העוגה ולהכניס את העוגה לקירור למספר שעות.


עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים היא אחת מהעוגות הטעימות ביותר שיש, כולנו גדלנו עליה כילדים, וכך גם ילדינו ממשיכים את המסורת. להכנת העוגה הנפלאה הזו נזדקק לביסקוויטים, שמנת, אינסטנט פודינג וניל וחלב. להכנתה יש לטבול את הביסקוויטים בחלב למספר שניות ולהניחם בתוך תבנית. כעת יש להקציף בקערת מיקסר את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. משהכנו את הקצפת נמרח את השכבה הראשונה על גבי הביסקוויטים שהנחנו בתבנית. לאחר מכן נטבול שכבה נוספת של ביסקוויטים בחלב ונניח אותם על שכבת הקצפת. לאחר מכן נוסיף שכבת קצפת נוספת וכך הלאה. סיום העוגה צריך להיות כאשר שכבת הקצפת היא העליונה ואותה נוכל לעטר עם סוכריות צבעוניות, שברי שוקולד חלבי או מריר או לבן, אבקת קקאו ואף פירות שהילדים אוהבים.

עוגת שוקולד צ'יפס

עוד עוגה טעימה שהולמת את אירוע יום ההולדת היא עוגת שוקולד צ'יפס, עוגה נימוחה מלאה בנגיעות שוקולד. להכנתה יש להכין את המצרכים הבאים: חמאה, סוכר, ביצה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, קמח לבן, אבקת אפייה ושוקולד צ`יפס. להכנת העוגה יש להניח את הסוכר והחמאה במיקסר ולערבלם יחד, הוסיפו את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול, הוסיפו את תמצית הווניל והשמנת החמוצה עד להטמעתן המוחלטת. בקערה נפרדת ערבבו יחד את הקמח ואבקת האפייה ורק לאחר מכן אחדו את שתי התערובות. ערבבו כמה שפחות. לסיום הוסיפו את נטיפי השוקולד צ'יפס, ערבבו והעבירו לתבנית משומנת. העבירו את הבלילה האחידה לתנור שחומם על 180 מעלות ואפו במשך 45-40 דקות.