מתכון עוגה לפסח בשלושה שלבים | השף הלבן

עוגה לפסח בשלושה שלבים

מתכון פשוט לעוגה טעימה וכשרה לפסח משבעה מצרכים שיש בכל בית!

מאת: עינב אלמקייס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגה לפסח
המרכיבים ל10-12תבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ:
  • 7 ביצים (מה לעשות..פסח)
  • 11 כפות אגוזים קצוצים
  • 3 כפות קמח מצה
  • כוס סוכר
  • 3-4 כפות שמן
  • גרידת לימון (אפשר להוסיף גם כפית תמצית וניל)
  • 2 כפות קקאו
לסירופ קישוט:
  • 0.5 כוס מים
  • 0.75 כוס סוכר
  • קצת גרידת לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    יש להפריד את החלבונים וחלמונים, ולהקציף עם סוכר את החלבונים( לבן).

  • 02.

    להוסיף בהדרגה את החלמונים עם קמח המצה, שמן, קקאו ואגוזים. **את העוגה ניתן לאפות בתבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ

  • 03.

    להכניס לתנור 180 מע' כ- 25 דק' (תלוי מאוד בתנור) או עד שקיסם יוצא יבש. ולא להוציא, להניח בתנור סגור על מנת שהעוגה תצא יציבה. בנתיים מכינים את הסירופ:

  • 04.

    מבשלים על אש נמוכה, בסיר קטן את מצרכי הסירופ ובוחשים כל הזמן לאט, לאט עד שמתקבל מרקם נוזלי יפה.

  • 05.

    בעזרת כף שופכים בעדינות על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(447)