עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח
עוגה טורט קוקוס ושוקולד עם קרם וניל. כשרה לפסח וטעימה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל10:
לעוגה:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 100 גרם קוקוס
- 2 כפות ברנדי
- קליפה מגורדת מחצי לימון
- 4 כפות קמח מצה דק או 4 כפות קמח תפו''א
- 3/4 כוס נס קפה מוכן - חם
לקרם:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 1 כף סוכר
לקישוט:
- אגוזים קצוצים
- שוקולד מריר מגורר או שוקולד מומס בתוספת מעט שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
-
03.
מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון וקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
-
04.
מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת קמח המצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
-
05.
אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם.
-
07.
מקררים.
-
08.
מכינים את הקרם ומרכיבים:
-
09.
מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
-
10.
מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
-
11.
מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים