בורי ברוטב קארי הודי

רעיון נפלא לארוחה דגים מהירה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עוז תלם עבור אתר "וואלה" \

צילום: אפיק גבאי \

עיצוב: טליה הדר

דרג:
בורי ברוטב קארי הודי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4-5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1-2 פלפלים חריפים מיובשים
  • כפית שטוחה זרעי חרדל
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • תבלינים טחונים:
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית כורכום
  • להגשה:
  • חופן עלי כוסברה, קוצצים גס, להגשה אורז לבן
  • 4-5 יחידות פילה בורי (800-1000 גרם) "דגי תנובה", קפואות (להשיג במקפיאי רשתות השיווק)
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 5-6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
  • חתיכה קטנה (בערך 3 ס"מ) שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה היטב
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוכים לטבעות דקות
  • 2 עגבניות, מגוררות על פומפיה
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • מלח, לפי הטעם
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים גס, להגשה
  • תבלינים שלמים:

אופן הכנה:

 1. מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה.
2.     מוסיפים את התבלינים השלמים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות נראים שקופים וריח התבלינים מורגש בחדר.
3.    בשלב זה מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים דקה נוספת
4.     מערבבים פנימה את העגבניות המגוררות, קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
5.    מכניסים לרוטב הקוקוס והתבלינים את הפילה דג ואת גרידת הלימון ומבשלים יחד 15-20 דקות.
6.    לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם אורז וכוסברה טרייה (או בצל ירוק למי שלא אוהב).


דרג: