• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 9 מאפי שמרים אישיים שיעשו לכם חשק לגשם!
  • עוגות סווארין (סווארינות)
  • 01 קאנלבולר- מאפי הל וקינמון שוודים
  • 02 סינרול קינמון בציפוי וניל
  • 03 מתכון למאפה שמרים טבעוני ומפנק במילוי פירות יער
  • 04 דניש מלבי
  • 05 פיתולי תפוז, קינמון וזנגביל
  • 06 שבלולי קינמון בבצק שמרים־שמנת
  • 07 גביניות קוקוס וצימוקים
  • 08 עוגות סווארין (סווארינות)
  • 09 פאי שמרים אישי במילוי שוקולד ואגוזי מלך

9 מאפי שמרים אישיים שיעשו לכם חשק לגשם!

דמיינו שבחוץ יורד גשם וקר ואתם יושבים בבית מול התנור עם קפה ומאפה שמרים מפנק. אז זהו, אין צורך לחכות לגשם! אספנו לכם 9 מתכוני מאפים שמרים מתוקים ואישיים שתוכלו להכין מראש, להקפיא, להפשיר ולחמם בשעת הצורך
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

9 מאפי שמרים אישיים שיעשו לכם חשק לגשם!

  • 01 קאנלבולר- מאפי הל וקינמון שוודים
  • 02 סינרול קינמון בציפוי וניל
  • 03 מתכון למאפה שמרים טבעוני ומפנק במילוי פירות יער
  • 04 דניש מלבי
  • 05 פיתולי תפוז, קינמון וזנגביל
  • 06 שבלולי קינמון בבצק שמרים־שמנת
  • 07 גביניות קוקוס וצימוקים
  • 08 עוגות סווארין (סווארינות)
  • 09 פאי שמרים אישי במילוי שוקולד ואגוזי מלך

עוגות סווארין (סווארינות)

התחליף האלגנטי לסופגניות: עוגת שמרים קטנה ועגולה ספוגה בסירופ, ממולאת בפירות ומעוטרת בקצפת

מאת: עורך השף הלבן
דרג:
עוגות סווארין (סווארינות)
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 12 יחידות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 כוס + 2 כפות (140 גרם) קמח
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית (4 גרם) שמרים יבשים אינסטנט
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • לסירופ:
  • ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
  • ⅓ כוס (85 מ"ל) רום לבן או כהה
  • לציפוי ולעיטור:
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קורנפלור
  • 36 דובדבנים חמוצים קפואים
  • ¾ כוס (190 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כפיות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)

איך מכינים:


הכנה
1. בסיר קטן ממסים את החמאה עם החלב מעל להבה נמוכה (התערובת צריכה להיות חמה מאוד למגע יד, אבל לא רותחת. כ־50 מעלות). מערבבים בקערה 1 כוס קמח, סוכר וניל, סוכר ושמרים יבשים. יוצקים את תערובת החלב והחמאה על תערובת הקמח וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים מלח וביצים טרופות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את 2 כפות הקמח הנותרות וממשיכים לטרוף במשך שתי דקות. 
2. מניחים 2 תבניות מיני־סווארין מסיליקון על תבנית שטוחה גדולה. מחלקים את בלילת השמרים בין השקעים. משהים במקום חמים 45 דקות, או עד שהבצק תופח ומגיע כמעט עד לשפת השקעים. 
3. בינתיים, מכינים את הסירופ. בוחשים את הסוכר עם המים בסיר קטן מעל להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מגביהים את הלהבה ומרתיחים במשך חמש דקות, או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הרום. מצננים.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ואופים את עוגות הסווארין במשך 18-15 דקות, או עד שפני העוגות משחימים וקיסם שננעץ לתוך עוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגות מהתנור, ומברישים את חלקה העליון של כל עוגה בכמות נדיבה של סירופ. מצננים חמש דקות ומחלצים את העוגות מהשקעים. 
5. מסדרים את העוגות בתבנית רדודה, ויוצקים עליהן את הסירופ. משהים להשריה עד שהעוגות מצטננות וסופגות לתוכן את כל הסירופ. הופכים את העוגות בסירופ מדי פעם - טובלים גם את הדפנות - ומספיגים את השקע בסירופ בעזרת המברשת. 
6. בזמן ההשריה מבשלים את הדובדבנים לציפוי (בעונת התותים אפשר להחליף את הדובדבנים המבושלים בתותי שדה טריים. בקיץ אפשר להשתמש בדובדבנים מתוקים טריים - מגולענים, כמובן - או בפירות יער טריים. מי שרוצה להשקיע, יכול להשתמש בדובדבני אמרנה). בסיר קטן מערבבים 3 כפות מים ו־2 כפות סוכר מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. בוללים את הקורנפלור בכף המים הנותרת, ובוחשים לתוך הסיר. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת סמיכה ושקופה. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בזהירות עד שהם מפשירים. מצננים.
7. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. לקראת תום ההקצפה מוסיפים את אבקת הפודינג. מסדרים את העוגות הספוגות בסירופ במגש, כשצד השקע כלפי מעלה. מניחים 2 דובדבנים בכל שקע מזלפים על מרכז כל עוגה תלולית נדיבה של קצפת, ומניחים דובדבן בראש תלולית הקצפת. מקררים - בכלי סגור - במשך 8 שעות לפחות, כדי להניח לסירופ להתפשט ולהיספג בעוגות באופן אחיד.




מה מבדיל עוגת סווארין מבאבא או רום? צורת התבנית. סווארין אופים בתבנית טבעת, שנקראת על שמו של הגסטרונום הצרפתי
(Jean-Anthelme Brillat-Savarin 1826-1755). 
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו