סלט קייל ותפוחים ברוטב "יוגורט" טבעוני
על סגולותיו של הקייל אין צורך להרחיב. סלט סופר קל להכנה, מלא במרכיבים טובים לגוף, שמקבל שדרוג רציני עם רוטב קרמי על בסיס מעדן סויה. מתכון של דניאלה נויפלד
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: דניאלה נויפלד
\
צילום
: דניאלה נויפלד
\
עיצוב
: דניאלה נויפלד
דרג:

עד 40 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
פרווה
כמות מנות:
4
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 150 גרם קייל, שטוף היטב
- 1 תפוח ירוק, חתוך לפלחים דקים
- 1/2 כוס שבבי שקדים
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)
- 1/4 כוס גרגירי רימון
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
- לרוטב:
- 1 מעדן סויה BIO בטעם טבעי "סויה תנובה"
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית סירופ מייפל
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
איך מכינים:
1. מכינים את הקייל: בעזרת סכין מוציאים מכל עלה את הגבעול המרכזי, שהוא בעל מרקם עצי וקשה ללעיסה. חותכים את הקייל בסכין או ביד לחתיכות גסות. מניחים את הקייל בקערת ערבוב עם כף שמן זית וקורט מלח ומעסים את הקייל עד שהעלים מתרכבים מעט, כ 3-5 דקות.
2. בקערה קטנה מניחים את כל מרכיבי הרוטב: מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה", חרדל, מייפל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. בקערת ערבוב מניחים את הקייל המרוכך ויתר מרכיבי הסלט: פלחי תפוח דקיקים, שבבי שקדים, חמוציות וגרגירי רימון. מוסיפים לסלט כמחצית מהרוטב ומערבבים היטב עד לכיסוי מלא של כל רכיבי הסלט. במידה ורוצים, ניתן להוסיף רוטב לסלט לפי טעם אישי.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה