סלט אבוקדו, קלמנטינות ושעועית אדומה
שילוב מפתיע של אבוקדו וקלמנטינה בסלט חורפי צבעוני, משביע וטעים מאוד.
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: דנית סלומון
\
צילום
: יהודה סלומון
\
עיצוב
: יהודה סלומון
דרג:

עד 10 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
פרווה
כמות מנות:
4
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 200 גרם שעועית אדומה מוקפאת "סנפרוסט" מבושלת לפי ההוראות על גבי האריזה
- 2 קלמנטינות גדולות
- 1 אבוקדו גדול
- ½ שומר
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף מיץ לימון
- שן שום קטנה כתושה
- ½ כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית רוזמרין מיובש (או טרי קצוץ דק)
- 1 כפית קליפת קלמנטינה מגוררת
- ½ כפית סוכר
- מלח
איך מכינים:
1. מסננים את השעועית המבושלת. טורפים יחד את מצרכי הרוטב, ויוצקים חצי מהכמות על השעועית החמה. מערבבים בזהירות ומצננים.
2. קולפים את הקלמנטינות, פורסים וחותכים את הפרוסות לחצאים או לרבעים. חוצים את האבוקדו, מגלענים, קולפים ופורסים. פורסים דק את השומר. מסדרים את מרכיבי הסלט בכלי הגשה, ויוצקים עליהם את הרוטב הנותר.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה