קיש פלפלים וגבינות - עשיר בטעמים | השף הלבן

קיש פלפלים וגבינות

שילוב מנצח של גבינות ופלפלים על בצק פריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קיש פלפלים וגבינות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לשמניות
  • 1 פלפל צהוב גדול חתוך לשמיניות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מלח, פלפל
לבלילת הגבינה:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15% או 9% תנובה
  • 150 גרם גבינה בולגרית 5% 16% או 24% מעודנת פיראוס
  • 1 ביצה
  • 1 כף אורגנו קצוץ (טרי או יבש)
  • קורט אגוז מוסקט
  • להגשה: חופן בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים את הבצק על התבנית ומרפדים בסיס ודפנות. חותכים בסכין חדה את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג, אם יש זמן - מקפיאים ל 20 דקות ואופים כ 10-12 דקות עד שהבצק נראה יבש ומתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים כ 6-7 דקות עד שהם מתרככים מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    טורפים היטב את מרכיבי הבלילה ויוצקים על בסיס הקיש. מפזרים את הפלפלים ואופים כ 25 דקות עד שהבלילה מתייצבת, הפלפלים רכים ושולי הבסיס מזהיבים. בוזקים בצל ירוק ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)