הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
עוגה פרווה משובחת של אגוזים, שוקולד וקצפת. מתאימה לפסח ולכל ימות השנה
1. משמנים את הדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. מכינים את העוגה. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף לקצף נוקשה מאוד ומבריק. מערבבים את אגוזי הקשיו הטחונים והקצוצים עם השוקולד הקצוץ, זורים את התערובת על הקצף ומבליעים אותה לתוכו בתנועות קיפול. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שתערובת הקצף יבשה ויציבה למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. משחררים את העוגה מהתבנית, מסירים את הנייר בזהירות ומניחים את העוגה בצלחת הגשה.
4. מכינים את קרם הקצפת. שמים את קוביות השוקולד בקערה קטנה, ומכסים אותן במים רותחים (בשיטת ההמסה הזו השוקולד פשוט מחליק החוצה מהקערה והוא נוח יותר לערבוב עם הקצפת הקרה). בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל ועם הקפה המומס לקצפת רכה. שופכים את כל המים מקערת השוקולד - משעינים להב סכין על דופן הקערה, כדי שקוביות השוקולד לא יחליקו החוצה יחד עם המים. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הקצפת תוך הקצפה. מוסיפים גם את הליקר ומקציפים לקצפת נוקשה. מעבירים כוס מקרם הקצפת לשקיק זילוף עם צנתר כוכב, ומורחים את השאר על העוגה. מזלפים כוכבי קצפת על העוגה. זורים למעלה פירורי שוקולד וקשיו. מכסים בפעמון עוגה ומקררים היטב - במשך לילה לפחות - כדי לתת לטעמים זמן להתמזג.