טארט קרם ברולה
בארצות הברית מכנים את הטארט הזה “קראק פאי״ והוא נבחר כבר שנים על ידי כל המגזינים המובילים בעולם בתור הפאי הטוב בתבל.
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: חוברת שבועות תנובה 2016
דרג:

עד 40 דקות
\
שף חובבן - בינוני
\
חלבי
כמות מנות:
8-6 מנות
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 400 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
- 125 גרם ( 1/2 כוס) סוכר
- 60 גרם ( 1/4 כוס) סוכר חום
- 1 כף חלב מרוכז
- 1/4 כפית מלח
- 125 מ״ל ( 1/2 כוס) חמאת תנובה מומסת
- 100 מ״ל (1/3 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן השף הלבן
- 4 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
איך מכינים:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני ( 180 מעלות).
2 מרדדים את הבצק ומסדרים אותו על תבנית הפאי. מהדקים היטב לקצוות.
מחוררים מעט עם מזלג ומכניסים למקפיא ל־ 20 דקות. מוציאים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל־ 18 דקות. מוציאים ומקררים.
3 בינתיים מערבבים את שני סוגי הסוכר ביחד. מוסיפים את החלב המרוכז, המלח והחמאה הנמסה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. מוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
4 יוצקים את התערובת לתוך הבצק ומחזירים לתנור. אופים 30 דקות.
מורידים את החום ל־ 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות. הפאי צריך להיות עשוי וזהוב בצדדים וקצת רוטט במרכז. מוציאים ומקררים שעתיים בתבנית. מניחים לפאי להתקרר בחוץ למשך לילה. מגישים קר.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה